Megvannak az idei Hanukatalizátor Díj nyertesei

A Hanukatalizátor Díjjal a Bálint Ház a közösség szolgálatát kívánja elismerni. Kimondott céljuk, hogy minél többen, különösen a fiatalok, lássák: értéke van annak, ha egy szervezet vagy egyén aktívan, akár erőn felül tesz a környezetében élő társaiért, tevékenyen részt vesz a közösségformálásban.

A december 27-i Hanuka Csodaországban családi gyerekprogram során a Bálint Házban a díjat két kategóriában osztották ki:

Egyéni (katalizátorként működő, a zsidó közösségért tett egyéni teljesítmények)

A díj nyertese Radnóti Zoltán rabbi a Zsidó Közösségi Szeretetszolgálat alapító tagja, motorja. Nagyon inspiráló, ahogy építi a zsidó identitást és befogadva, de a zsidó vallási értékeket szem előtt tartva. Mindezt szívvel-lélekkel, szeretettel, türelemmel teszi.

Innováció (innovatív egyéni vagy szervezeti közösségi kezdeményezések)

A díjat a 100 év – 100 tárgy – a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása nyerte el. A 100 év – 100 tárgy kiállítás a 32 éve változatlan állandó kiállítás régi helyét próbálja betölteni, teljesen új alapra helyezi a magyar zsidó kultúráról és közösségekről való múzeumi gondolkodást. Nem a közösség eseménytörténetét veszi végig évről évre, hanem a múzeum és a levéltár gyűjteményi idejét tekinti alapnak és azt javasolja először: gondolkodjunk az időről.

A Hanukatalizátor Díj nyertesei
A Hanukatalizátor Díj nyertesei
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp