Steiner Kristóf mégis maradhat Izraelben

Steiner Kristóf nyolc évvel ezelőtt vándorolt ki Izraelbe a szívét követve párjával, Matannal. A két férfi kapcsolata zátonyra futott, bejegyzett élettársi kapcsolatukat is törölték. Ezután szólította fel az izraeli bevándorlási hivatal Kristófot, hogy újítsa meg vízumát és munkavállalási engedélyét.

Egy ideig úgy tűnt, hogy annak ellenére megvonhatják tőle rezidens státuszát Izraelben, hogy évek óta az országban él, helyben fizet adót, és új kapcsolata is oda köti. A probléma azonban a héten megoldódott: Kristóf a Facebookon bejelentette, hogy visszakapta az izraeli személyi igazolványát és munkát is vállalhat. Legközelebb egy év múlva kell hivatalos interjúra mennie, addig szabadon élhet és dolgozhat az országban.

„Izraelben önmagam tudok lenni” – Kibic Magazin

A magyar celebek mindennapjaiból váltott át az izraeli körforgásba Steiner Kristóf, a Viva TV egykori műsorvezetője. Ma már főszerkesztő az Új Kelet című izraeli lapnál, szakácskönyve jelent meg, és ki sem látszik a munkából. Arról, hogy miként jutott idáig és pontosan hová tart, személyesen mesélt a Kibicnek.

Steiner Kristóf egyébként nemrégiben a 24.hu-nak beszélt arról, hogy akkor is izraeli állampolgársághoz juthatna, ha felvenné a zsidó vallást, de ő nem kért ebből. “Bármennyire nagyra értékelem és tisztelem, tanulom, szeretem a zsidóságot, nem értek egyet azzal, hogy egy jogállamban akkor juthatok bizonyos előnyökhöz, ha felveszek egy vallást. Abban hiszek, hogy Izrael és Tel-Aviv, amit én szeretek, ami az én otthonom, ennyi év után és ennyi „közös munka” után elfogad pont olyannak, amilyen vagyok” – nyilatkozta korábban Kristóf.

(24.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp