Hajléktalanokat látott vendégül a zsidó közösségi ház

A Bálint Házban tartották idei évzáró ünnepségüket a Fedél Nélkül című hajléktalan-újság terjesztői. A Bálint Ház, küldetése értelmében, mindenkit befogad, akinek nem jut hely, hogy ki-ki együtt lehessen azokkal, akiket szeret és mindenki megtarthassa ünnepeit.

Az évzáró esemény pénteken kora délután kezdődött, amelynek alakalmából átadták az év terjesztőinek szánt elismeréseket, majd azt követően a Kaláka együttest 20 évig erősítő Huzella Péter és a bokszolóként, Radics Béla-tanítvány gitárosként és szegénységellenes szociális aktivistaként egyaránt tevékeny Baranyecz István, Branyó adtak koncertet az egybegyűlteknek, majd az ez évi számok szerzői olvastak fel alkotásaikból Libor Laura és Molnár Eszter színésznők társaságában.

Fotó: Szentgyörgyi Ákos
Fotó: Szentgyörgyi Ákos

A Bálint Ház és a Fedél Nélkül együttműködése több évre tekint vissza, ez volt a negyedik közös ünnepségük. Ezúttal azonban a Mazsihisz is részt vett az eseményen, Radnóti Zoltán a közelgő hanukáról beszélt az ünneplőknek és – mint a híres Rejtő-kezdőmondatban – a Mazsihiszt képviselte az a több kiló sajtos pogácsa is, amellyel a hitközség hozzájárult az ünnephez. A gesztus jelzésértékű: azt tudatta, hogy Magyarország szerintünk is mindannyiunk közös hazája és azért kell együtt dolgoznunk a szolidaritás erősítésén, hogy valóban mindannyian otthonra lelhessünk ebben a közös hazában.

(Mazsihisz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp