A nagy tűz egy izraeli tűzoltó szemével

Egy izraeli tűzoltó ahelyett, hogy tárasaihoz hasonlóan pihent volna az oltások közötti szünetekben, inkább a fotózást választotta. Így viszont mi is bepillantást nyerhetünk a nagy izraeli tüzek megfékezésesre tett erőfeszítésekbe.

David Moskin már 36 éve dolgozik tűzoltóként, még 17 éves korában kezdte a Szovjetunióban, majd ugyanezt a szakmát folytatta akkor is, amikor 1990-ben Izraelbe alijázott. Fotózni is fiatalon kezdett, először még analóg fekete-fehér fotókat készített, és saját kis fotólaborjában hívta elő a képeket. Egy hosszabb szünet után, úgy hat évvel ezelőtt vásárolt egy digitális gépet, és újra elkezdett fényképezni, főleg a természetfotókat és tájképeket kedveli. A haifai tűz megfékezésekor készült képeit az oltások közötti szünetekben csinálta, a nagy lángok között persze Moskin is a tűzoltással volt elfoglalva, de a nyugodtabb pillanatokban meg tudta örökíteni mindazt, ami éppen körülötte zajlott.

David Moskin

David Moskin

(Haaretz)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp