Látogatórekord a Budapesti Zsidó Filmfesztiválon

Több mint kétezren voltak kíváncsiak arra a filmválogatásra, amely célja, hogy minél sokrétűbb képet adjon a zsidó kultúra rendkívül színes világáról. Többek között francia, német, amerikai, izraeli és argentin filmek voltak láthatóak az elmúlt két év terméséből, emellett beszélgetések és a Hosszúlépés városi sétái színesítették a programot.

„Két év alatt megduplázódott a látogatóink száma, idén már több mint 2100 néző jött el a sorban már az ötödik fesztiválra. Külön öröm számomra, hogy egy tematikus filmfesztivál, mely a zsidó kultúrát, a zsidóság mai helyzetét mutatja be, ennyire meg tudja találni a helyét a városban” – értékelte a négy napos eseményt Fritz Zsuzsa, a fesztivál igazgatója. Hozzátette: már dolgoznak a jövő év programján, mely ismét a nemzetközi filmes felhozatal legjavát és több újítást is ígér.

A fesztiválon legtöbben a Rachel Weisz főszereplésével készült Tagadás című filmet nézték meg. A film megtörtént esetet dolgoz fel: egy amerikai történésznek bírósági tárgyaláson kellett bebizonyítania egy holokauszttagadó kollégájával szemben, hogy a második világháború alatt a holokauszt valóban létezett. Érdekesség, hogy a fesztivál díszvendége volt Deborah Lipstadt, akinek a perét a film bemutatja.

V. Budapesti Zsidó Filmfesztivál

2015. november 17-19.

Művész Mozi, Kino Cafe Mozi

www.zsifi.org

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp