Premier előtt látható a Soul Exodus az V. Budapesti Zsidó Filmfesztiválon

Bereczki Csaba Soul Exodus című zenés dokumentumfilmjét november 19-én az V. Budapesti Zsidó Filmfesztiválon premier előtt láthatják a nézők. A klezmer-roadmovie szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra, és Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.

A Soul Exodus középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. Négy amerikai születésű zenész egyfajta fordított exodusként útra kel, és Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével eljut Besszarábiába, Moldovába.

A Soul Exodus a szereplők személyes tapasztalatai, vallomásai és a zeneszövegek révén súlyos témákat feszeget, de a zenén keresztül mégis életigenlően, vidáman beszél a zsidók és a mai ember identitáskereséséről, álomszerű, könnyed marad. A film egy ma különösen aktuális és fontos problémára is rávilágít: hogyan lehet egyszerre élni és élni hagyni.

A november 19-i vetítés közönségtalálkozóján a Budapest Bár két zenésze, Kollár-Klemencz László és Farkas Róbert is jelen lesz vendégként.

https://akibic.hu/2016/11/11/budapesti-zsido-filmfesztival-teljes-programja/
(Euronews)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp