Antiszemita reklámfilmmel kampányol Donald Trump

Az amerikai elnökválasztás finisében a republikánusok gyorsan leleplezték a globális háttérhatalmat, amely szerintük természetesen Hillary Clinton mögött áll. Ennek alátámasztásaként legújabb kampányfilmjükben ismert zsidó személyiségeket mutogatnak, mint az Amerika-ellenes összeesküvés résztvevőit.

Vasárnap mindkét elnökjelölt kampánycsapata új televíziós reklámokkal rukkolt elő, ezeket hétfőtől mutatják be a televíziókban. A demokraták republikánus veteránok interjúiból készített filmjében volt katonák azt mondják, hogy nem szavaznak Trumpra, elsősorban a nőkre tett kijelentései miatt.

A republikánus kampánycsapat a reklámban Clintont a „kudarcos és korrupt politikai elithez” és a „globális speciális érdekekhez” köti. A képeken – mint azt a New York-i központú Zsidó Távirati Iroda (JTA) jelentette – mások mellett Soros György magyar származású amerikai pénzügyi szakember, Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs bankház elnöke, és Janet Yellen, a központi bank szerepét betöltő Fed vezetője látható.

A republikánusok filmjét a Rágalmazásellenes Liga még vasárnap este közleményben bírálta, szerinte antiszemita felhangjai miatt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp