Szépségversenyt rendeztek holokauszt-túlélőknek

Az Izraelben rendezett szépségverseny célja az volt, hogy megmutassák, az átélt borzalmak ellenére is boldogok tudnak lenni a holokauszt túlélői. A szépségverseny ötlete azonban nem mindenkiből váltott ki felhőtlen lelkesedést.

Izraelben szépségversenyt rendeztek a holokauszt túlélői számára. A megmérettetésre mintegy 300 nő regisztrált országszerte, de csak 14 hölgyet válogattak be a döntőbe. A verseny erősen megosztotta Izraelt, noha a szervezők szerint a győzteseket múltbéli élményeik és életútjuk alapján választották ki, a szépségnek nem volt ennyire jelentős szerepe a versenyen.

A versenyt a 83 éves Rita Berkowitz nyerte
A versenyt a 83 éves Rita Berkowitz nyerte

A Miss Holocaust Survivor a szervezők szerint azzal a céllal került megrendezésre, hogy a túlélők megmutathassák, boldogan élnek az átélt szörnyűségek után. Véleményük szerint az érdeklődők magas is száma is azt az álláspontot támasztotta alá, hogy jó ötletnek bizonyult a rendezvény megszervezése. “Nekem jutott az a kiváltság, hogy megmutassam a világnak: noha Hitler el akart pusztítani minket, itt vagyunk és élünk. Élvezem ezt a helyzetet” – magyarázta a második helyezett versenyző.

“Ez az egész hátborzongató a számomra. Valóban érdemes megmutatni, hogy boldogok vagyunk, de nem egy egyszeri alkalomra szóló maszkban, szép ruhában” – vélekedett Colette Avital, az egyik legnagyobb izraeli holokauszt-túlélő csoport elnöke.

(Index)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp