Több ezer izraeli és palesztin nő vonult keresztül a sivatagon a békéért demonstrálva

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Nők a Békéért mozgalom a Remény Menete néven szervezett egy igen látványos demonstrációt, amelyen 4000 izraeli és palesztin nő vonult a Holt-tenger északi részétől egészen Jeruzsálemig. A nők csak egyetlen dolgot követeltek demonstrációjuk során: megállapodást a két nép közötti konfliktus békés rendezéséről.

Igencsak megindító látványt nyújtott, amint a Remény Menete elnevezésű demonstráció során több ezer zsidó és arab nő fehérbe öltözve, egy hosszú sorban kígyózik keresztül a Júdeai-sivatagon. A két hétig tartó békemenet Ros Hanikráról, Izrael egyik legészakibb részéről indult, és egészen Jeruzsálemig, a miniszterelnöki rezidenciáig tartott, ahol is egy nagy béketüntetéssel ért véget. A Nők a Békért elnevezésű mozgalom ezzel a demonstrációval az izraeli-palesztin konfliktus békés, politikai úton történő rendezését szeretné elérni.

A menet utolsó szakaszán, amely Holt-tenger északi részéről indult, már nagyjából 4000 fehérbe öltözött nő vonult Jeruzsálem felé, zsidók és arabok, vallásosak és szekulárisak egyaránt. A több vallás számára is fontos jelentőséggel bíró Kaszer el Jahud-tól már a 3000 izraelihez 1000 palesztin nő is csatlakozott, hogy együtt vegyenek részt az utóbbi évek legnagyobb békedemonstrációján.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp