Több ezer izraeli és palesztin nő vonult keresztül a sivatagon a békéért demonstrálva

A Nők a Békéért mozgalom a Remény Menete néven szervezett egy igen látványos demonstrációt, amelyen 4000 izraeli és palesztin nő vonult a Holt-tenger északi részétől egészen Jeruzsálemig. A nők csak egyetlen dolgot követeltek demonstrációjuk során: megállapodást a két nép közötti konfliktus békés rendezéséről.

Igencsak megindító látványt nyújtott, amint a Remény Menete elnevezésű demonstráció során több ezer zsidó és arab nő fehérbe öltözve, egy hosszú sorban kígyózik keresztül a Júdeai-sivatagon. A két hétig tartó békemenet Ros Hanikráról, Izrael egyik legészakibb részéről indult, és egészen Jeruzsálemig, a miniszterelnöki rezidenciáig tartott, ahol is egy nagy béketüntetéssel ért véget. A Nők a Békért elnevezésű mozgalom ezzel a demonstrációval az izraeli-palesztin konfliktus békés, politikai úton történő rendezését szeretné elérni.

A menet utolsó szakaszán, amely Holt-tenger északi részéről indult, már nagyjából 4000 fehérbe öltözött nő vonult Jeruzsálem felé, zsidók és arabok, vallásosak és szekulárisak egyaránt. A több vallás számára is fontos jelentőséggel bíró Kaszer el Jahud-tól már a 3000 izraelihez 1000 palesztin nő is csatlakozott, hogy együtt vegyenek részt az utóbbi évek legnagyobb békedemonstrációján.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp