Daniel Barenboimmal koncertezik a Budapesti Fesztiválzenekar

A világ egyik legjelentősebb muzsikusával, Daniel Barenboim zongoraművész-karmesterrel koncertezik Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) december 1-jén a Dohány utcai zsinagógában. Az összegyűlt támogatásokat a zenekar a Zsinagógakoncertek folytatására fordítja.

A Budapesti Fesztiválzenekar két évvel ezelőtt, az ingyenes Közösségi Hetek című kezdeményezése keretében indította el azt a hazai koncertsorozatát, melynek során kiüresedett vidéki zsinagógákba, mellette pedig vidéki templomokba, idősotthonokba és gyermekgondozási intézményekbe viszi el a muzsikát.

Daniel Barenboim
Daniel Barenboim

Mint emlékeztetnek, a Zsinagógakoncertek híre bejárta az egész világot, sok külföldre vándorolt magyar látogatott haza egykori közösségébe. Külön öröm a Fesztiválzenekar számára, hogy a Zsinagógakoncerteken az EMIH és a Mazsihisz is közreműködik, rabbijaik beszélgetnek a közönséggel az egykori zsidó életről, a zsidó-keresztény együttélésről, a zsinagógák építészeti sajátosságairól – hangsúlyozza a BFZ.

Annak érdekében, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar folytathassa a Zsinagógakoncerteket és a következő években Magyarország minden üresen maradt zsinagógájába eljuthasson, az együttes ünnepélyes koncertet ad a Dohány utcai zsinagógában.

Az est szólistája a világ egyik legjelentősebb muzsikusa, a hatszoros Grammy-díjas zongoraművész-karmester Daniel Barenboim lesz, aki gyakran lép fel a nemzetközi megbékélés érdekében. Daniel Barenboim Fischer Iván karmesterrel és a zenekar tagjaival együtt felajánlotta honoráriumát a Zsinagógakoncertek javára. A koncerten Mahler, Prokofjev és Beethoven muzsikáját hallhatja a közönség.

A hangversenyre a belépés ingyenes, de a várható nagy érdeklődésre való tekintettel a részvételhez regisztrálni kell. A regisztrációról és az adományozási lehetőségekről a www.bfz.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp