Vallásközi ételosztást tartottak az Élelmezés Világnapján

Az Élelmezés és a Szegénység elleni küzdelem Világnapja alkalmából rendezett vallásközi ételosztást a Krisna-hívők szegényélelmezési missziója a Balha Lujza téren. Az ételosztáson a Szim Salom és a Mazsihisz önkéntesei is segédkeztek.

Október 16-án, vasárnap a Szim Salom és a Mazsihisz önkéntesei, valamint a BZSH Scheiber Gimnázium tanulói, az OR-ZSE hallgatói, és a hitközség szociális osztályának dolgozói is segítettek az Élelmezés és a Szegénység elleni küzdelem Világnapja alkalmából rendezett ételosztásban a Blaha Lujza téren.

Közel kétezer szegénységben élő kapott a mindennapi boldoguláshoz szükséges ételeket, valamint meleg ételt is a térre felsorakozó valamennyi vallást felvonultató önkéntesektől, és vallási szervezetektől.

Az ételosztáson a következő szervezetek önkéntesei vettek részt: Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség, Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség, Magyarországi Muszlimok Egyháza, Magyarországi Zsidó Hitközségek, Szövetsége, Napkör Közösség, Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

(krisna.hu + Facebook – Mazsihisz/Fotók: Szentgyörgyi Ákos)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp