Vallásközi ételosztást tartottak az Élelmezés Világnapján

Az Élelmezés és a Szegénység elleni küzdelem Világnapja alkalmából rendezett vallásközi ételosztást a Krisna-hívők szegényélelmezési missziója a Balha Lujza téren. Az ételosztáson a Szim Salom és a Mazsihisz önkéntesei is segédkeztek.

Október 16-án, vasárnap a Szim Salom és a Mazsihisz önkéntesei, valamint a BZSH Scheiber Gimnázium tanulói, az OR-ZSE hallgatói, és a hitközség szociális osztályának dolgozói is segítettek az Élelmezés és a Szegénység elleni küzdelem Világnapja alkalmából rendezett ételosztásban a Blaha Lujza téren.

Közel kétezer szegénységben élő kapott a mindennapi boldoguláshoz szükséges ételeket, valamint meleg ételt is a térre felsorakozó valamennyi vallást felvonultató önkéntesektől, és vallási szervezetektől.

Az ételosztáson a következő szervezetek önkéntesei vettek részt: Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség, Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség, Magyarországi Muszlimok Egyháza, Magyarországi Zsidó Hitközségek, Szövetsége, Napkör Közösség, Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

(krisna.hu + Facebook – Mazsihisz/Fotók: Szentgyörgyi Ákos)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp