5777-ben indul a Gólem Színház 11. évada!

Új bemutatókkal, gyerekelőadással és a már jól ismert produkciók továbbjátszásával vár mindenkit a Gólem Színház 5777-ben, azaz a 2016-2017 évadban. Repertoáron maradnak a Zs-kategória, a Lefitymálva, a Kinevetsz a végén!, a Mamelosn, a Szakácskönyv a túlélésért előadások és két új bemutatóval színesedik a Gólem évada.

Idén október 2-án kezdődik a zsidó újév, immáron az 5777-ik. Egy nappal előtte pedig elindul az ünneplés a Lefitymálva című nagysikerű vígjáték 70. előadásával a Jurányi Házban, majd október 2-án a Zs – kategória – Önfeledt zsidózás revüvel várjuk a szórakozni vágyó közönséget a Dumaszínház, Corvin utcai színháztermében. Az előadás szövegét olyan kortárs szerzők jegyzik, mint Szabó Borbála, Dragomán György, Székely Csaba, Szálinger Balázs, Lombor L. Marci, Vinnai András és Litkai Gergely. Ezen a két előadáson a színészek, alkotók különleges szokással, egy zsidó hagyománnyal is megajándékozzák Önöket.

A GóleMese, avagy így ment a rabbi hohmecolni! gyerekelőadás négy közismert zsidó népmesét dolgoz fel, melyeket a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent Zsidó népmesék című kötetből ismerhetnek. Az előadás október 16-tól a Jurányi Ház Gólem Termében látható, Schmied Zoltán és a Szamárfül Társulat rendezésében.

Székhelyi József és Trokán Péter kelti életre Halpern és Johnson történetét. A díjnyertes dráma feltárja két nagyon különböző férfi sorsát, akiknek az élete mégis egy ponton találkozik. Szenvedély, szerelem, házasság, hazugság, titok, barátság sok humorral fűszerezve.

Megjelent a 10 éves évfordulóra készült Gólem Színház kiadványa.
Olvasson bele!
I. rész – letölthető itt…
II. rész – letölthető itt…

Találkozzunk 5777-ben is a Gólem Színház előadásain!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp