Mi történik, amikor egy arab Tel-Avivban, egy zsidó pedig Kelet-Jeruzsálemben kéri, hogy öleljék meg?

Egy HolyLanders nevű filmes csapat egy arab srácot Tel-Avivba, egy zsidót pedig a palesztinok által lakott Kelet-Jeruzsálembe küldte, hogy az utcán arra kérje a járókelőkel, hogy egy öleléssel fejezzék ki szeretetüket. Mindezt persze videóra vették.

A magukat HolyLanders-nek nevezeő csoport tagjai úgy gondolják, hogy az egyszerű emberek többet is tehetnek az izraeli-palesztin megbékélés érdekében. Szerintük ugyanis a béke elérhető lenne, ha minkét oldalról, minél többen próbálnának tenni valamit a cél elérésének érdekében. Hogy ezt demonstrálják a HolyLanders tagjai elküldtek egy arab srácot Tel-Avivba, egy zsidót pedig a palesztinok által lakott Kelet-Jeruzsálembe, hogy az utca embereit arra kérjék, öleljék meg őket a szeretetük megnyilvánulásaként. „Egy arab/zsidó vagyok és szeretlek téged, ha te is viszontszeretsz, akkor ölelj meg!” – állt a két az ölelkező fiatalok melletti táblákon. Az eredmény pedig az alábbi videóban látható:

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp