Izraelben épül a világ legokosabb irodaháza

Az Intel Israel új fejlesztési központja magában egyesíti az innovációt, a technológiát és a zöld építészet elemeit. Az okos épület képes lesz megtanulni a munkavállalók szokásait, hogy milyen munkakörülményeket kedvelnek vagy hogy milyen kávét isznak.

Az izraeli Intel új fejlesztési központja Petah Tikva városában fog felépülni, a 34 ezer négyzetméteres irodaház 2500 dolgozó befogadására lesz alkalmas, és IoT (Internet of Things) technológia segítségével fogja segíteni azok munkáját.

Az Intel Israel új fejlesztési központjának látványterve
Az Intel Israel új fejlesztési központjának látványterve

Az Intel Israel munkatársai most 13 különböző épületben vannak, és azzal, hogy most egy helyre kerülnek sokkal jobban tudnak majd együtt dolgozni, ezáltal pedig Izrael legnagyobb high-tech cége is hatékonyabban tud majd működni. Legalábbis ezt várja az új központtól a Maxine Fassberg, a cég vezérigazgatója.

Azok az alkalmazottak, kik úgy döntenek, hogy megadnak bizonyos személyes információkat, lehetővé teszik az intelligens épület számára, hogy azok felhasználásával energiát és vizet spóroljon meg. Az okos épület ugyanis képes megtanulni a munkavállalók szokásait, például hogy milyen munkakörülményeket kedvelnek vagy éppen milyen kávét isznak.

Az épületnek kilenc emelete lesz és külön földalatti garázs autók és kerékpárok számára. Az irodaházban elektronikus laborok, éttermek, konditerem, gyógyfürdő, fodrász, szépségszalon, oktató és kongresszusi központ is elhelyezésre kerül. A zöld épület pedig a legmagasabb, platina szintű energia és környezeti besorolást (LEED) kapja majd.

(ISRAEL21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp