Mi az a Somer? – Imázsfilm készült az ifjúsági szervezetről

Az Alapítvány a Magyar Zsidó Ifjúságért (ALMAZSI) kezdeményezésére és támogatásával elkészült az első, gyerekek és fiatalok által forgatott imázsfilm, amely a Hasomer Hacair zsidó cionista ifjúsági szervezet életét és múltját mutatja be.

Az ALMAZSI elindult a NEA Új nemzedékek jövőjéért kollégiumánál a Civil szervezetek szakmai programjának támogatására kiírt pályázatán, és az itt nyert pénzből valósult meg az az imázsfilm, amely a Hasomer Hacair életét mutatja be. Fiatalok és gyerekek hónapokon keresztül forgatták, vágták a nagyon dinamikus, izgalmas 15 perces filmet.

Az elkészült alkotást az alapítvány szeretné bemutatni több, zsidó és nem zsidó iskolában is, s fontosnak véli, hogy ne csak a gyerekek, hanem a szülők is megismerjék, mivel foglalkozik a Hasomer Hacair. A film rendezője, elkészítésének koordinátora Bedő Marci volt, aki maga is tíz éven keresztül volt aktív someres, madrich és később a szervezet vezetője, napjainkban pedig meghatározó támogatója. Someres lelkesedése és szakmai elhivatottsága átüt a filmen is.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp