Mi az a Somer? – Imázsfilm készült az ifjúsági szervezetről

Az Alapítvány a Magyar Zsidó Ifjúságért (ALMAZSI) kezdeményezésére és támogatásával elkészült az első, gyerekek és fiatalok által forgatott imázsfilm, amely a Hasomer Hacair zsidó cionista ifjúsági szervezet életét és múltját mutatja be.

Az ALMAZSI elindult a NEA Új nemzedékek jövőjéért kollégiumánál a Civil szervezetek szakmai programjának támogatására kiírt pályázatán, és az itt nyert pénzből valósult meg az az imázsfilm, amely a Hasomer Hacair életét mutatja be. Fiatalok és gyerekek hónapokon keresztül forgatták, vágták a nagyon dinamikus, izgalmas 15 perces filmet.

Az elkészült alkotást az alapítvány szeretné bemutatni több, zsidó és nem zsidó iskolában is, s fontosnak véli, hogy ne csak a gyerekek, hanem a szülők is megismerjék, mivel foglalkozik a Hasomer Hacair. A film rendezője, elkészítésének koordinátora Bedő Marci volt, aki maga is tíz éven keresztül volt aktív someres, madrich és később a szervezet vezetője, napjainkban pedig meghatározó támogatója. Someres lelkesedése és szakmai elhivatottsága átüt a filmen is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp