Meleg izraeli családok fogadják be a magányos katonákat az ünnepek alatt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A közeledő őszi ünnepek okán több száz meleg család jelentkezett, hogy befogadjon magányos izraeli katonákat – ezzel erősítve a melegek és az izraeli haderő kapcsolatát. A támogatásra azért is van szükség, mert nemrégiben több rabbi is homofób kijelentéseket tett az izraeli hadseregen belül és kívül egyaránt.

A kezdeményezést Omar Nachmani indította el, aki azelőtt már annak érdekében is felvette a harcot, hogy az izraeli katonák részt vehessenek a Pride felvonuláson. Azokat a katonákat sorolják a magányos kategóriába, akiknek nincs családjuk, vagy nincsenek velük kapcsolatban.

Az egyik befogadó család: Tal, Alma és Itay Berman-Segal
Az egyik befogadó család: Tal, Alma és Itay Berman-Segal

Nachmani a Youtube-on tett közzé egy videót, amelyben számos azonos nemű pár invitálja meg otthonába a katonákat, hogy együtt ünnepeljék az őszi ünnepeket. A kezdeményezés segíthet tisztába tenni azt a tényt, hogy akár két anya vagy két apa is alkothat egy családot.

A felhívásra már most nagyon sok katona jelentkezett. „Mi, melegek tudjuk, milyen a magány” – mondta Nachmani. „Nem kéne, hogy bárki is ezt érezze egy ünnepi estén”.

(Ynet)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp