Meleg izraeli családok fogadják be a magányos katonákat az ünnepek alatt

A közeledő őszi ünnepek okán több száz meleg család jelentkezett, hogy befogadjon magányos izraeli katonákat – ezzel erősítve a melegek és az izraeli haderő kapcsolatát. A támogatásra azért is van szükség, mert nemrégiben több rabbi is homofób kijelentéseket tett az izraeli hadseregen belül és kívül egyaránt.

A kezdeményezést Omar Nachmani indította el, aki azelőtt már annak érdekében is felvette a harcot, hogy az izraeli katonák részt vehessenek a Pride felvonuláson. Azokat a katonákat sorolják a magányos kategóriába, akiknek nincs családjuk, vagy nincsenek velük kapcsolatban.

Az egyik befogadó család: Tal, Alma és Itay Berman-Segal
Az egyik befogadó család: Tal, Alma és Itay Berman-Segal

Nachmani a Youtube-on tett közzé egy videót, amelyben számos azonos nemű pár invitálja meg otthonába a katonákat, hogy együtt ünnepeljék az őszi ünnepeket. A kezdeményezés segíthet tisztába tenni azt a tényt, hogy akár két anya vagy két apa is alkothat egy családot.

A felhívásra már most nagyon sok katona jelentkezett. „Mi, melegek tudjuk, milyen a magány” – mondta Nachmani. „Nem kéne, hogy bárki is ezt érezze egy ünnepi estén”.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp