Sági György: Vagy nem

Sági György Vagy nem című könyvének története a XIV. századi Sevillába röpíti vissza az olvasót, ahol egy zsidó orvos és keresztény szeretője nem szokványos viszonyán és házasságán keresztül ismerkedhet meg a korral, és a szokásokkal.

Mi közük lehet egy budapesti romkocsmában, talán nem is véletlenül egymásra találó lánynak és férfinek a másikhoz, azon túl, hogy egymásba szeretnek? Kapcsolatukat és jövőjüket őseik múltja köti össze.

A történet a XIV. századi Sevillába röpíti vissza az olvasót, ahol egy zsidó orvos és keresztény szeretője nem szokványos viszonyán és házasságán keresztül ismerkedhet meg a korral, és a szokásokkal. A szerző a spanyol középkor, a reconquista világát ábrázolva mutatja be zsidók és keresztények kapcsolatát, az Andalúziában maradtak és az onnan útra keltek életét.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp