A Zs-kategória előadás bevétele a Heti betevő javára!

Nevetve is lehet adakozni! Két és fél éve karácsony táján a Klauzál tér sarkán lévő Kisüzemben összegyűlt baráti társaság kitalált valamit, ami egyszerre nyújt segítséget nehéz sorsú embereknek és ugyanakkor hatásos és látható társadalmi érzékenyítő program is. Ez lett a Heti betevő.

Az eredeti elképzelés szerintaz Erzsébetvárosi bulinegyed vállalkozó szellemű kocsmáinak és éttermeinek szakácsai készítettek laktató és éttermi minőségű egytálételt, az önkéntesek pedig házi süteménnyel, gyümölccsel tették teljessé a vasárnapi menüt, amit a Klauzál téren osztottak ki a rászorulóknak. Mindenki megtalálhatta a feladatát, lehetett ételosztó vagy szakács, sütiönkéntes vagy végezhetett háttérmunkát – senki sem érezhette feleslegesnek magát, és Facebook-on közzétett fotóalbumok gyorsan népszerűvé tették a vagány, fiatalos társaságot.

Ma már két fővárosi és három vidéki csoportban havonta majd 2000 vasárnapi menüt adnak át a vendégeiknek a betevők, akik a tevékenységüket kizárólag segítő civilek adományaiból finanszírozzák. Csak a fővárosban több, mint 80 helyen találhatók meg a csapat perselyei, sokan az egyesület számlájára küldenek pénzt, vannak, akik alapanyagot vásárolnak és két és fél év alatt sem fogytak el a hétről hétre pazar süteményeket sütő támogatókA betevők egyik gyakran használt mondata, amivel a heti rendszerességgel jelentkező facebook-os beszámolóikat zárják: sosincs késő beszállni! És a kezdetek óta sokan szálltak be. Egyikük, Borgula András rendező, a Gólem Színház vezetője például a 8. kerületi csoport szakácsa is, nagyszerű sóletjét méltán emlegetik a józsefvárosi vendégek, a 80 mélyszegénységben élő gyerek és szüleik.

Most újabb közös akcióra készül a Gólem és a Heti betevő. A társulat úgy döntött, hogy a nagy sikerrel játszott Zs-kategória című zenés humoros darabjuk szeptember 12-i előadásának teljes bevételét a Heti betevőnek ajánlják fel. Aki tehát jegyet vesz erre az előadásra, nemcsak egy vidám, de elgondolkodtató színházi élménnyel lesz gazdagabb, de azzal a jóleső érzéssel is, hogy ezzel 3 éhező embertársát segíti hozzá egy finom vasárnapi ebédhez.

Nagyszerű és humánus árukapcsolás – kár lenne kihagyni!

Pikó András

Zs-kategória jegyvásárlás (szeptember 12. 19.30):

https://golemszinhaz.jegy.hu/program/zs-kategoria-onfeledt-zsidozas-revuvel-71692/343744

Helyszín: Dumaszínház

1082 Budapest, Corvin sétány 1/b.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp