A jom kippur miatt csúszik az MTK új stadionjának átadása

Megint módosítani kellett az MTK új stadionjának átadási dátumát, mivel a klub pont jom kippurra időzítette az eseményt, ami nem igazán nyerte el a szurkolók tetszését. Korábban pedig az MLSZ módosításai miatt kellett elhalasztani az átadót.

Eredetileg szeptember 21-én lett volna az avató, de hiába lesz kész addigra a létesítmény, Deutsch Tamás már korábban jelezte, hogy mégsem akkor lesz az átadás. Mégpedig azért, mert a stadionavatóra a portugál Sportingot hívták meg – velük játszotta a Kupagyőztesek Európa Kupája 1964-es döntőjét a MTK – csakhogy az MLSZ módosította az NBI menetrendjét, és beiktatott egy hétközi bajnoki fordulót.

Az új MTK-stadion látványterve
Az új MTK-stadion látványterve

Emiatt október 12-ére tették át az avatót, az MTK pedig addig – egy hónapról van szó – nem is lép pályára az új stadionjában, hanem inkább utazik sokadik ideiglenes otthonába, Dunaújvárosba. A Sporting tudomásul vette a módosítást.

Valamit viszont nagyon elnézhettek a zsidó identitását felvállaló csapatnál, mert a szurkolók azonnal jelezték, hogy az új időpont éppen az egyik legnagyobb zsidó ünnepre, jom kippurra esik.

Ezért aztán az MTK két hét után újra módosított, és áttette egy nappal későbbre, október 13-ára az avatót. A Sporting tudomásul vette ezt a módosítást is.

A szurkolók másik kérését, hogy vigyék lejjebb az 5900 forintos (a VIP-ben 18 800-as) viszont nem teljesítették. Annak ellenére ilyen drága a jegy, hogy a Sporting nem kért pénzt a stadionavatón való fellépésért.

Az MTK stadionja 6,3 milliárd forintból épül.

(444.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp