Ezzel a módszerrel megállapíthatjuk, hogy antiszemitizmus-e a sorosozás

Abban a kérdésben, hogy Soros György központilag irányított megtámadása antiszemitizmus-e, vagy sem, csak és kizárólag a hazai zsidóságnak van joga dönteni. Ha a magyar zsidók szerint a kormány buzgó sorosozása antiszemitizmus, akkor bizony az, bárki bármit is mond.

A magyar kormány és a kormányzati propagandasajtó most már tényleg az alufóliasisakot ostromló sorosozásának van egy különösen lehangoló aspektusa, ami annyira, de annyira lehangoló, hogy a legtöbben érthető okokból egyáltalán nem is akarnak róla tudomást venni. Az, hogy a magyar zsidó származású amerikai milliárdos központilag irányított megtámadása antiszemitizmus, avagy nem.

Soros György
Soros György

Teljesen elfogadható, hogy ezzel a téma iránt egyébként érdeklődők sem szeretnének foglalkozni. Sokan emlékszünk még a távoli kilencvenes évekre, amikor a magyar közélet egyik fele fasizmussal, a másik meg SZDSZ-izmussal vádolta egymást. Aki még esetleg hajlandó is lett volna foglalkozni a témával, annak is végképp elvehette a kedvét ez a május közepén előadott tévés kamaradráma, amelynek keretében az ATV stúdiójában először Szigetvári Viktor vádolta meg Németh Szilárdot antiszemitizmussal, amire a felháborodott fideszes rezsibiztos kirohant, majd azt nyilatkozta, hogy ha valaki, akkor pont, hogy Szigetvári zsidózott.

Antiszemitizmus-ügyben azonban nem az egykor maga is sorosista Orbán Viktor fog igazságot tenni, és nem is Németh Szilárd vagy valamelyik ellenzéki mikropárt túlbuzgó képviselője. Hanem a magyar zsidók. Nem az ő mindenféle helyzetbe juttatott képviselőik, amelyek kivétel nélkül korruptak és/vagy a kormány talpnyalói és/vagy teljesen fogalmatlanok, hanem azok a magyar zsidók (zsidó magyarok, magyarországi zsidók, zsidó származású magyarok, zsidók, ki hogy szeretné), akiket joggal bánthat, ha hazájuk kormánya antiszemita hangokat hallat.

Egy demokráciában sokmindenről dönthet a többségi társadalom, de azt, hogy mi bánt egy kisebbséget, mit éreznek ők fenyegetőnek és veszélyesnek, azt csak maga a kisebbség dönti el. Ha a magyar zsidók szerint a kormány buzgó sorosozása antiszemitizmus, akkor bizony az, bárki bármit mond. Ha pedig szerintük nem az, akkor nem az, akár tetszik ez valakinek, akár nem. Ennek a döntésnek a jogát elvitatni tőlük egészen biztosan antiszemitizmus.

(A teljes cikk a 444.hu-n olvasható.)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp