Magyar állami kitüntetést kapott a leköszönő izraeli nagykövet

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta Ilan Mornak, Izrael Állam budapesti nagykövetének. Ilan Mor öt év után, mandátumának lejártával távozik Magyarországról.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Ilan Mor Izrael Állam budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének a magyar-izraeli politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztése terén, valamint a magyarországi zsidóság érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta.

Ilan Mor, a háttérben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Ilan Mor, a háttérben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Korábban a Mazsihisz búcsúztatta el Ilan Mort egy baráti összejövetelen. A leköszönő izraeli nagykövet szerint a magyar zsidó közösség jelentős szerepet vállal az ország életében, és arra biztatta a hazai zsidóságot, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy Magyarország előrébb lépjen. Ilan Mor igyekezett mindenhol jelen lenni, mert nem szeretett volna olyan nagykövet lenni, aki egész nap az irodájában üldögél. Ilan Mor kiemelte, hogy életének szerves részévé vált a magyar zsidó közösség, amelyet soha nem fog elfelejteni.


(Izrael Magyarországon + Breuerpress)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp