Kibices cikkre hivatkozva zsidózik a jobbikos polgármester

Egy tavalyi, a Kibic által készített interjúra hivatkozva gyalázkodik Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere. A Jobbik alelnökének zsidózásánál már csak a bejegyzésére érkező kommentek szebbek.

Léderer Andrással tavaly szeptemberben, a menekültáradat kellős közepén készítettünk interjút, amelyben többek között arról beszélt, hogy zsidóként mennyire fontosnak tartja a menekültek megsegítését.

Léderer András
Léderer András

Léderer a 444.hu beszámolója szerint nemrég, mint a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora közérdekű adatigényléssel fordult Ásotthalom önkormányzatához az ott szolgálatot teljesítő fegyveres mezőőrök működésével kapcsolatban.

Léderer a kérdéseire ugyan nem kapott választ, viszont Ásotthalom függetlenként mandátumot nyert, azóta a Jobbik alelnökének megválasztott Toroczkai László saját Facebookjára kirakta a képét és személyre szólóan reagált:

„(…) De azért írjuk fel a jegyzetfüzetünkbe, hogy ki ez a Léderer András, hadd emlékezzen rá a történelem! Ő minden idők egyik legnyíltabban magyargyűlölő pártjának, az SZDSZ-nek volt vezetőségi tagja, valamint a párt ifjúsági szervezetének elnöke, aztán a Zsohár-féle Migration Aid nevű förtelemben bukkant fel.

Léderer egy interjúban azt mondta, hogy azért segít a migránsoknak, mert ő maga zsidó, és tavaly azt is baromira fontosnak tartotta nyilvánosságra hozni, hogy homoszexuális. Engem aztán rohadtul nem érdekelnek a hajlamai, javaslom, hogy írja ki egy táblára is, hogy zsidó és homoszexuális, aztán sétáljon végig a táblával valamelyik nyugat-európai No-Go Zónán, majd meglátja, hogyan fogadják a kedvencei. Ide viszont ne jöjjön, Ásotthalomról rendeletben tiltottuk ki a hozzá hasonlóan a rend ellen fellépő személyeket és szervezeteket!”

Toroczkai gyalázkodásánál már csak az erre érkező, Léderer Andrásnak szánt kommentek szebbek:

 • “Mocsok zsidó ,szarkeverő féreg”
 • “Csak nem Lederer Gusztavne (Schwartz Maria) volt a felmenoje ennek a himringyonak, aki Kodelka hentest feldarabolta es a Dunaba dobta?”
 • “Te szegyenteljes antimagyar! Takarodj MAgyarorszagrol!”
 • “Ez, a buzisagaval kerkedo mocsok jajgat,sikoltozik az allitolagos embertelenul viselkedo Magyar hatarorizeti szervek ellen! Nincs aki pofan verje,szembe kopje,elvegye a kedvet egy eletre a fene nagy liberalizmusatol?”
 • “Első transzportos”
 • “Takarodjon a gazdáihoz júdásland-ba!”
 • “Repedjen be az ánusza!!”
 • “Te Léderer buzizsidó! Remélem nem kerülöd el a sorsodat!”
 • “Megtalálom a gecit, agyonverni az ilyent”
 • “Megdöglesz zsidó”

„Ebben élünk 2016-ban” – írja Facebook posztja végén Léderer András.

 • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

  Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

  Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp