Jeruzsálem utcáin tanít arabul egy palesztin lány

A járókelőknek ad arab nyelvleckéket egy fiatal palesztin lány a jeruzsálemi utcákon. Egy tízperces villámóra 10 sékelbe, vagyis nagyjából 730 forintba kerül, a valódi célja azonban nem a pénzszerzés, hanem a béke.

Jeffrey Salkin rabbi éppen Jeruzsálem Emek Refaim negyedében sétálgatott, amikor megpillantott egy fiatal palesztin lányt, aki tízperces arabórákat adott 10 sékelért, azaz kb. 730 forintért. A rabbi úgy gondolta, hogy nem hagyhatja ki ezt a lehetőséget, és beült a lányhoz egy rövid arabórára. Az óra abból állt, hogy kapott egy lapot arab szavakkal, megtanult néhány alapvető kifejezést, és miután lány kikérdezte, mehetett is tovább a dolgára.

A rabbit nagyon lenyűgözte a lány leleményessége, és azon sem csodálkozott volna, ha tizenöt év múlva ez a kislány egy arab nyelviskola hálózatot üzemeltetne országszerte. De Salkin még az innovatív ötletnél is fontosabbnak találta, hogy az óra valódi célja nem is a pénzszerzés volt, hanem, hogy közelebb hozza a békét az izraeliek és a palesztinok között. A lány ugyanis úgy gondolta, hogy ha minél több zsidó csak egy kicsit is megtanulna arabul, akkor egy kicsivel több esély lenne a két nép közötti megbékélésre.

(religionnews.com)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp