Egy izraeli applikáció könnyítheti meg a dinnyevásárlást

Egy új izraeli applikáció már képes megállapítani, hogy a boltban sorakozó dinnyék közül melyik a legfinomabb. Az alkalmazás fejlesztői azonban nem állnak meg a dinnyénél, máris tervezik az applikáció bővítését más gyümölcsökre is.

Az ötlet a haifai Technion Egyetem informatika hallgatója, Salah Abed Salehim fejéből pattant ki, miután rájött, hogy a dinnye megkocogtatása nem mutatja meg igazán annak minőségét. Salehim kiábrándultságában összehívta néhány csoporttársát, és együtt elkezdték kutatni, hogy mi lehet az összefüggés a gyümölcs külseje és az íze között.

Az agrármérnökök úgy vélik, a kettő között nincs összefüggés, míg a biológusok szerint nagyon is van. A diákok végül arra a következtetésre jutottak, hogy ugyanazok a tényezők befolyásolják a dinnye küllemét, mint amelyek az ízét, tehát valóban létezik összefüggés. Ezek után már csak össze kellett rakni az applikációt, ami megállapítja a dinnye méretét és aztán kielemzi az eredményeket. A találmány végül 1-től 5-ig rangsorolja a dinnyéket, egyest a borzasztó, ötöst pedig az isteni dinnyék kapnak.

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp