Tolerancia-díj Esterházynak, Röhrignek és BIG-nek

Benedek István Gábor író, Esterházy Péter Kossuth-díjas író és Röhrig Géza Kossuth-díjas színész, költő vehette át vasárnap a Mensch Nemzetközi Alapítvány toleranciadíját Budapesten. Az alapítvány a Mensch-díjjal azok munkáját értékeli, akik a legtöbbet tettek egy toleránsabb világ megteremtéséért.

Esterházy Péter
Esterházy Péter

A plaketteket Geiger András (Steven A. Geiger), a Mensch Alapítvány alapítója adja át, köszöntőt mond és a díjazottakat méltatja Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Szántó T. Gábor író, Szöllősy Judit, tanár, fordító és Fazekas Lajos filmrendező.

A Mensch Alapítvány kiemelten közhasznú nemzetközi szervezet, amelynek célja olyan toleráns társadalmi értékrend, demokratikus történelmi tudat formálása, amely értékeli, tiszteletben tartja a kisebbségek és a felekezetek jogait, elítéli a sovinizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletkeltés valamennyi megnyilvánulását.

Benedek István Gábor
Benedek István Gábor

A díjat eddig olyan jeles személyek kaphatták meg, mint Fehér Barnabás, a mádi zsinagóga gondnoka, Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Hegedűs D. Géza színművész, Heller Ágnes filozófus, Iványi Gábor lelkész, Tom Lantos amerikai szenátor, Mécs Imre politikus, Ilan Mor, Izrael állam budapesti nagykövete, Schweitzer József főrabbi és George Herbert Walker amerikai nagykövet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp