Simon Peresz Ferenc pápához látogatott

Hétfőn a Vatikánba látogatott Simon Peresz, hogy  katolikus egyházfővel eszmecserét folytasson arról, hogyan lehet véget vetni az erőszaknak és egy békésebb jövő felé haladni. Tegnap volt a menekültek világnapja.

Peresz Izrael kilencedik elnöke és korábbi miniszterelnöke elmondta: „sajnos a legutóbbi találkozónk óta még több vért ontottak a régiónkban és a világ számos más pontján. Ártatlan emberek esnek terrorista akciók áldozatául, és a gyilkosok Isten nevében ölnek.”

Peresz hozzátette: „nem maradhatunk közömbösek több tízezer menekült, áldozat és gyerek szenvedését látva, akik megsebesültek, elvesztették a családjukat és az otthonukat. Erkölcsi kötelességünk a gyerekeinkkel szemben, hogy megállítsuk a gyűlöletet és a vérfürdőt.”

Ferenc pápa és Simon Peresz
Ferenc pápa és Simon Peresz

Peresz a Peres Center for Peace nevű szervezet elnöke. A központ tegnap a következőket közölte:

„A Nemzetközi Menekültek Napján tisztelgünk mindazok előtt, akik szeretteik érdekében egy jobb élet után kutatnak, és kívánjuk, jöjjön el a béke és jólét mindannyiuk számára.”

A pápa és Peresz arról is beszélt, hogy szükség van a tudomány, a technológia és az oktatás fejlesztésére olyan konfliktusos övezetekben, mint Afrika és a Közel-Kelet, valamint arról, hogy milyen komoly hatással van a fiatalabb generációk életére a Facebook és a közösségi médiumok. Egyetértettek abban is, hogy közös fellépésre lenne szükség annak érdekében, hogy a fiatalok irányába is népszerűsítsék a párbeszédet és a békét a Facebook-on és más közösségi médiumok felületein.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp