7 ritka fotó zsidó ikonokról

Nemcsak pletykák gerjesztésére lehetnek alkalmasak hírességek fotói. Meghitt pillanatokat is megörökíthetnek, érdekes eseményeket vagy azt, amikor a sztárok hétköznapi életet élnek. Íme néhány humoros, megható és mosolyt fakasztó fotó zsidó ikonokról. 1. Az eredeti Star Wars stáb forgatás előtt

A Star Wars 1977-ben került a mozikba, főszerepben a zsidó származású Carrie Fisherrel (Leia hercegnő), és Harrison Forddal. A Star Wars a világ második legjövedelmezőbb filmjévé vált az USA-ban és Kanadában, és a harmadik legnagyobb kasszasiker a világon.

2. Charlie Chaplin és Albert Einstein

Ezen a képen Albert Einstein, a legnagyobb zsidó fizikus találkozik Charlie Chaplinnel, a némafilm sztárjával. Einstein Németországban született, aztán egy USA-ban tett látogatása után az Egyesült Államokba költözött, miután Hitler 1933-ban hatalomra került. 1940-ben lett amerikai állampolgár.

 

3. Steven Spielberg és Drew Barrymore az E.T. forgatásán

Ezen a képen 6 éves Drew Barrymore. A színésznő Gertie-t alakította a Steven Spielberg által rendezett E.T-ben, amelyet minden idők legjobb sci-fi mozijának tartanak.

 

4. Adam West (Batman) és Leonard Nimoy (Star Trek) együtt dobolnak

A Star Trekben Spockot alakító Leonard Nimoy egy jiddisül beszélő ortodox zsidó, ukrán, bevándorló család sarja.

 

5. Marilyn Monroe és Sammy Davis, Jr.

Sammy Davis, Jr. 1961-ben tért át a zsidó vallásra, de már régóta érdeklődött a zsidóság iránt humorista barátjának, Eddie Cantornak köszönhetően. Cantor adott egy mezüzét Davisnek 1953-ban, amelyet mindig a nyakában hordott szerencsehozóként. Egyetlen egyszer felejtette ezt el, 1954-ben, és ekkor Davis karambolozott a kocsijával úton Kaliforniába.

 

6. Elvis Presley katonai szolgálatban 1958-ban

Elvis Presley anyai ágon részben zsidó származású, és a 20.század egyik legnagyobb szórakoztató művésze. 1958-ban közlegényként vonult be az amerikai hadseregbe, és a németországi Friedbergben állomásozott szolgálati ideje alatt.

 

7. Steven Spielberg a Cápa című filmben használt mű-cápa szájában ül

1975-ben rendezte meg a Cápát Steven Spielberg, és a Star Wars-on kívül az egyik legnagyobb kasszasikert hozta. Spielberg egy ortodox zsidó családban nőtt fel, és New Jersey-ben, valamint Arizonában töltötte a gyerekkorát. 1968-ban Spielberg a valaha élt legfiatalabb rendező volt, akinek hosszútávú szerződése lett egy fontos hollywoodi stúdióval, a Universallal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp