Zsidó diákok szépítették a Klauzál teret

Számos közösségi programon vesznek részt minden tanévben a VII. kerületi Wesselényi utcai Bölcsőde és Nevelési – Oktatási Intézmény diákjai, akik kertészek segítségével virágot ültettek a Klauzál téren. Runda Margit igazgató elmondta, a közösségi munka és az önálló tanulásra késztetés a diákok mindennapjainak részét képezik, így felkészítve őket az életben való boldogulásra.

Mint azt az igazgató elmondta, az iskolások ezen kívül is számos közösségi tevékenységet végeznek: a nagyobbak öregek otthonában segítenek, emellett különböző rendezvényeken és kiállításokon mutatják be a zsidó negyed történetét az érdeklődő látogatóknak.

Klauzál tér
Klauzál tér

„Minden ember számára fontos saját identitásának megőrzése” – emelte ki Runda Margit. Vallási iskola lévén nemcsak a hétköznapi zsidó szokásokat ápolják, hanem a hitre való nevelés is kiemelt szerepet játszik az intézményben. Mivel a zsidó ünnepek különböző napokra esnek, így ehhez igazodva náluk máskor vannak az tanítási szünetek, mint az állami iskolákban.

„Az intézmény teljes létszáma a bölcsődésektől a gimnazistákig mintegy 80 fő” – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy az osztályok létszáma nagy szórást mutat: van olyan évfolyam ahol csak hárman tanulnak, de a maximális osztálylétszám sem haladja meg a nyolcat. „Bár létszámunk alacsony, sok közösségi programot szervezünk minden tanévben” – emelte ki Runda Margit, példaként említve az erdei iskolát vagy a családi szombatokat.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp