Szállj magadba! – Pajor Tamás nyílt levele TGM-nek

Az emberiség problémáira érzékeny értelmiségieknek Izrael esetében kihagy az empátiájuk – írja Pajor Tamás TGM-nek és arra kéri, szálljon magába, nehogy egy nagyon rossz táborban találja magát.

Izraelt azóta is létében fenyegeti az iráni állam, melynek első számú vezetői olyan sűrűséggel köpik ki az Izrael elpusztításáról szóló nyilatkozataikat, mint anno a Volkswagen gyár Hitler kedvenc bogárhátú autóit. Persze ezzel nincsenek egyedül: A NATO-tag Törökország támogatását élvező Hamasz minapi tel-avivi tömegöldöklését – amelyet a nagy nyugati csatornák lövöldözésnek tituláltak – tűzijátékkal ünnepelték a Gázai-övezetben a békepartnerek. Rejtély számomra, hogy olyan hiperintelligens emberek, mint te, hogy nem látják az összefüggést és a mai, a zsidóságra, de egyben mindenkire leselkedő minden korábbinál brutálisabb fenyegetettséget.

A probléma világjelenség: az emberiség problémáira érzékeny értelmiségieknek Izrael esetében kihagy az empátiájuk.

Pajor Tamás
Pajor Tamás

Nem firtatom, bár sejtem a pszichológiai indítékait annak, amikor ezt zsidó gyökerű entellektüelek teszik, akik igazságérvényesítésük kompromisszummentes következetességének borotvaélét pont az Izrael fölötti könyörtelen ítélkezéssel próbálgatják és demonstrálják mindenki, de főleg a nyugati, anticionista többségi tömeg előtt. De hisz ez olyan könnyű! Erre az ócsárlásra a világ 80-90 százaléka helyeslően bólogat. Bocsi, de Kertész Imre telitalálata kívánkozik ide: „Azt hiszem, az európai zsidók öngyilkos hibát követnek el, amikor együtt hörögnek Izrael bírálata ürügyén a régi antiszemitizmusra új nyelvet találó európai értelmiségiekkel és főhivatalnokokkal, akik tegnap még ki akarták irtani őket – és ugyan miért változtatták volna meg mára szándékaikat? Mindig szeretném megkérdezni ezeket az ájtatos, ostoba, önfeladó zsidókat, akikből hányásszerűen dőlnek az Izraelt gyalázó mondatok, miért fáj ez neked, te marha?” (Végső kocsma) Persze ezt nem én kérdezem Tőled, hanem Kertész azoktól, akikhez ez a kérdés szól.

Én csak azt kérdezem tőled, miért fáj az neked, hogy – igen – lassacskán az európai zsidóság is elkezd ráébredni egyedüli igazodási pontjára, mely nem más, mint a fél világ által ma is gyűlölt ősi, pici földön lévő pici állam, Izrael. És miért fáj, hogy azokkal a politikai erőkkel keresi a kapcsolatot, amelyek – persze nem vegytiszták a hagyományos antiszemitizmustól, de legalább – szövetségest keresnek Izraelben, egy ma sokkal nagyobb fenyegetést jelentő erővel, az iszlamizmussal szemben; és hát a politika nem az őszinte haverságról szól. 44-ben, amikor még nem volt a zsidó szívekben ez a transzcendens GPS, akkor szinte csak a maroknyi kisebbséghez tartozó Abba Kovner féle vagány partizánok osztályrésze volt a túlélés. Szerintem a világot – beleértve az arab világot is – nem azoktól a kigyúrt szefárd szabréktól kell félteni, akiknek végre először a történelemben megvan az önvédelemhez a fegyverük is.

Tamás Gáspár Miklós
Tamás Gáspár Miklós

Ezt akarod kivenni a kezünkből? A világot inkább azoktól a vérszomjas fenevadaktól kell félteni, akik nem csak Izraelt, hanem jószerivel mindenkit likvidálnának, ha tehetnék, elsők között az olyan gondolkodókat, amilyen te is vagy. Meg azoktól az alattomos, tehetségtelen politikusoktól, akik egy szimbolikus második eviani csúcs keretében lökik oda a zsidóságot mai gyilkosainak, miközben farizeusként díszelegnek a holokauszt megemlékezéseken.

Gazsi, te nem ebbe a táborba tartozol!

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp