Gólem Színház: KIRAKTAK MINKET A JUDAFESTEN!

Aki ott volt június 5-én a Kazinczy utcában, az tudja, aki pedig nem, az csak sejti, hogy a cím olyan „bulvárosan igaz”.

Igaz, hogy kiraktak minket, de ezen mi egyáltalán nem háborodtunk fel. Sőt! El is vártuk, hogy így legyen. Az idei Judafest Kibic Civil Utcájában ugyanis a magyar zsidó civil szervezetek várták a játékos kedvű fesztiválozókat. A játék során minden egyes helyszínen megoldandó feladatokba ütközhettek a vállalkozó kedvű látogatók, akik az így elnyert zsetonjaikat később nyereményekre válthatták.

2016. 06. 10. 2
2016. 06. 10. 2

És hogy miért jó, hogy minket kiraktak?

Mert ez azt jelenti, hogy sokan játszottak velünk! A Gólem Színház asztala ugyanis kirakóssal készült a játékra, mely olyan népszerűnek bizonyult, hogy reggel tíztől folyamatosan osztottuk a zsetonokat, és még délután ötkor, az utolsó pillanatban is sokan kerestek fel minket.

Mindez természetesen annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy az idei Judafesten rekordszámú látogató vett részt, a változékony koranyári időjárás ellenére minden korábbinál többen sétáltak ki a Kazinczy utcába.

2016. 06. 10. 1
2016. 06. 10. 1

A zsidó kultúrát és hagyományokat bemutató közösségi fesztivált 2008. óta évente megrendezik június első vasárnapján, a belvárosi zsidó- és bulinegyed szívében. A Kazinczy utca ezen a napon csak a gyalogosoké, így idén is szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, koncerteknek, kirakodó- és tudásvásárnak, és egyéb izgalmas programoknak adott helyet. A fesztiválozók találkozhattak az egykori zsidónegyed és a zsidó kultúra népszerű vagy éppen kevésbé ismert értékeivel, érdekességeivel. A közösségi rendezvény nem titkolt célja az is, hogy a tolerancia és az egymásra való odafigyelés fontosságára felhívja a figyelmet.

 

2016. 06. 10. 12
2016. 06. 10. 12

Jövőre is legalább ennyi látogatót kívánunk a fesztiválnak, mi biztosan ott leszünk!

Az eseményről készült fényképalbumunk megtalálható a facebook-oldalunkon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp