Mit szólnál, ha kiderülne: 32 százalékban muszlim-zsidó és 17 százalékban török származású vagy?

Sokan megingathatatlanul biztosak a saját származásukban. Hiszen már a dédszüleik dédszülei és azok dédszüleinek dédszülei is az országban éltek. És egyébként is, annyira különböznek akár csak a szomszéd országban lakóktól is, nemhogy még a világ másik sarkában élőktől. A DNS-vizsgálatot azonban nem lehet becsapni. Sokkal több közös van az emberekben, mint ami elválasztja őket.

A büszke brit

Jay rendkívül büszke, londoni fiatalember, aki a Tottenhamnek szurkol. A szülei és a nagyszülei is fegyverrel harcoltak az Egyesült Királyságért. A nagymamája és a nagypapája egyenesen a haditengerészetnél ismerkedtek meg egymással. El sem tudta volna képzelni, hogy ne 100 százalékig brit vér csörgedezzen az ereiben. Két nemzetet kifejezetten nem szívlel. A németeket, akikkel a nagyszülei harcoltak a világháborúban és a törököket.

A férfit megkérték a kutatók, köpjön egy kémcsőbe, hogy a nyálából vett DNS-t kielemezhessék. Ez pedig mindent megváltoztatott. Kiderült, hogy Jay elsődlegesen még csak nem is brit, hanem ír. Csak másodlagosan tartozik ahhoz a nemzethez, amire olyan büszke. De nem ez érintette meg a legjobban a férfit, hanem az 5 százaléknyi német és az 1 százaléknyi török eredet.

Érdemes megnézni, milyen érzelmeket vált ki az emberekből a DNS-tesztek eredménye. Amikor a színes bőrű kubai férfi rájön, hogy Afrikától Kelet-Európán át Ázsiáig a világ minden tájáról voltak ősei vagy a magabiztos izlandi férfi szembesül azzal, hogy spanyol, portugál, olasz, görög felmenői voltak.

A legmegindítóbb mégis az a pillanat, amikor a történelmi okokból utált török ősökkel is rendelkező kurd lány találkozik a teremben a muszlim-zsidó származású, iraki unokatestvérével.

http://www.youtube.com/watch?v=tyaEQEmt5ls

A teljes cikk itt található.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp