Rekordszámú látogató az idei Judafesten!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A változékony kora nyári időjárás ellenére minden korábbinál nagyobb számban, több mint 10 ezren vettek részt a Judafest Utcafesztiválon vasárnap a Kazinczy utcában. A zsidó kultúrát és hagyományokat bemutató közösségi fesztivált 2008 óta évente megrendezik június első vasárnapján a belvárosi zsidó és bulinegyed szívében. A Kazinczy utca ezen a napon csak a gyalogosoké, így idén is szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, koncerteknek, kirakodó- és tudásvásárnak és egyéb izgalmas programoknak adott helyet. A fesztiválozók találkozhattak az egykori zsidónegyed és a zsidó kultúra népszerű vagy éppen kevésbé ismert értékeivel, érdekességeivel.

A közösségi rendezvény nem titkolt célja az is, hogy a tolerancia és az egymásra való odafigyelés fontosságára felhívja a figyelmet.

A fesztivál díszvendége ebben az évben Németország volt: a rendezvényen egyebek mellett instant német nyelviskola és ismert német zsidó művészek, politikusok, üzletemberek portréiból készült kiállítás várta a látogatókat, valamint a fesztiválon részt vett Dr. Heinz-Peter Behr, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Judafesten kerületi lakosok és budapestiek, valamint nagyszámú külföldi látogató vett részt, összesen több mint 10 ezren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp