Rekordszámú látogató az idei Judafesten!

A változékony kora nyári időjárás ellenére minden korábbinál nagyobb számban, több mint 10 ezren vettek részt a Judafest Utcafesztiválon vasárnap a Kazinczy utcában. A zsidó kultúrát és hagyományokat bemutató közösségi fesztivált 2008 óta évente megrendezik június első vasárnapján a belvárosi zsidó és bulinegyed szívében. A Kazinczy utca ezen a napon csak a gyalogosoké, így idén is szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, koncerteknek, kirakodó- és tudásvásárnak és egyéb izgalmas programoknak adott helyet. A fesztiválozók találkozhattak az egykori zsidónegyed és a zsidó kultúra népszerű vagy éppen kevésbé ismert értékeivel, érdekességeivel.

A közösségi rendezvény nem titkolt célja az is, hogy a tolerancia és az egymásra való odafigyelés fontosságára felhívja a figyelmet.

A fesztivál díszvendége ebben az évben Németország volt: a rendezvényen egyebek mellett instant német nyelviskola és ismert német zsidó művészek, politikusok, üzletemberek portréiból készült kiállítás várta a látogatókat, valamint a fesztiválon részt vett Dr. Heinz-Peter Behr, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete.

Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Judafesten kerületi lakosok és budapestiek, valamint nagyszámú külföldi látogató vett részt, összesen több mint 10 ezren.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp