Izrael 6 legszebb tengerpartja

Izraelt régóta tartják számon gyönyörű tengerpartjai miatt, rengeteg hely közül lehet itt válogatni, hiszen az országot a Földközi-, a Vörös- és a Holt-tenger határolja. Az alábbi hat kiemelkedően szép tengerpartot ajánljuk most. 6. Beit Yannai strand

Ez a csodálatos tengerpart, amely gazdag élővilágáról híres, a fantasztikus Alexander Stream nemzeti park közelében található. Beit Yannai tökéletes hely kempingezésre és családi kirándulásokra. A tengerparton nyáron életmentők is dolgoznak és kerekes székkel is megközelíthető. Egy eukaliptusz erdőcske és ősi romok övezik ezt a gyönyörűen karbantartott helyet.

Beit Yannai
Beit Yannai

5. Metzitzim strand

Korábban Sheraton strandnak hívták ezt a csodálatos partszakaszt, amely Tel Aviv központjának északi részén kezdődik, és rengeteg embert vonz meleg, mesterségesen kialakított korallszigete miatt.

Metzitzim
Metzitzim

4. Dor Habonim

Haifa déli részén található ez a rejtett gyöngyszem, a strandot ugyanis nem lehet tömegközlekedéssel megközelíteni, és hiányoznak róla az olyan kényelmi szolgáltatások, mint a nyilvános zuhanyzók és a kávézók. Ennek ellenére Dor Habonim nagyon népszerű azoknak a családoknak a körében, akik nem riadnak vissza a természetes lagúnák közötti kalandtól. A strand a Habonim természetvédelmi körzet része, kempingezni is lehet a helyszínen.

Dor Habonim
Dor Habonim

3. A korall zátony strand

A Vörös-tenger ékköveként is ismert strandról Izraelben közismert, hogy családbarát tengerpart, fantasztikus búvárkodási lehetőséggel. A partszakasz szintén a helyi nemzeti park része, és a világ legészakibb pontján fekvő korall zátonyaként tartják számon. A természetvédelmi körzet páratlan betekintést enged a Vörös-tenger ökoszisztémájába, vízalatti kertjeibe. A helyszínen lehet búvárfelszerelést bérelni, és számos napozóhely is várja azokat, akiknek a búvárkodás mégsem lenne az ínyére.

Korall-zátony
Korall-zátony

2. Delfin-zátony

Az eilati Delfin strand a környék híres Delfin-zátonyának része. Belépő ellenében lehet látogatni mind a zátonyt, mind a stradot, cserébe viszont sokkal nyugalmasabb helyszínen tölthetjük az időnket, mint amilyenek a Vörös-tenger zsúfolt strandjai. Az idelátogatók búvárkodhatnak, vagy csak pihenhetnek valamelyik tengerparti bárban. És persze ne feledkezzünk meg a delfinekről! Egy csapat palackorrú delfin közlekedik kénye-kedve szerint a zátonyok között, és a strandolóknak lehetőségük van őket messziről megfigyelni, vagy idegenvezető segítségével a közelükbe menni.

Delfin-zátony
Delfin-zátony

1. Az Aquadukt strand

Idegenvezetők a lélegzetelállító és elképesztő jelzőket szokták a hellyel kapcsolatban emlegetni, amely Caesarea óvárosának északi részén található. Kristálytiszta víz és homok teszi a helyet különlegessé, de a strand igazi varázsát az ókori római vízvezeték adja, amelyet Heródes király uralkodásának ideje alatt építettek kétezer évvel ezeleőtt. Az emberi zsenialitást is bizonyító ősi építmény igazán megéri az utazást, még akkor is, ha viszonylag szűk az az időszak, amikor strandőrök dolgoznak a parton, így a fürdőzés sem mindig engedélyezett.

Aquadukt
Aquadukt

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp