Budapesten talált otthonra egy borbélyként dolgozó szír menekült

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szakállfestéssel és -vágással foglalkozik az a szíriai menekült, aki Magyarországon telepedett le évekkel ezelőtt, majd Budapest belvárosában nyitott egy borbélyüzletet, amely mind az itt élő külföldiek, mind a magyarok körében igen népszerű.

Ibrahim Haji Mohammad nyolc évvel ezelőtt érkezett az országba Szíria kurdok lakta vidékéről. Embercsempészek segítségével először Ukrajnába repült, majd átsétált a magyar határon. Menekültstátuszt kérvényezett, de nem akart sokáig maradni, Dániába tartott ugyanis, ahol egyik testvére élt.

Ám a tervei megváltoztak, amikor beleszeretett egy magyar nőbe, akivel később össze is házasodtak, gyerekük is született, aki ma már 5 éves. Időközben megnyitotta borbélyüzletét is Budapesten.

„Szerencsére minden papírt megszereztem mostanra, és hamarosan szeretnék magyar állampolgárságért folyamodni”, mondja Ibrahim, akinek az ügyfélköre nagyon gyorsan nőtt az utóbbi években.

Az egyik magyar vendége, Mr. Busta, aki rap énekesként aposztrofálja magát azt mondja, hogy az elmúlt nyár óta hetente kétszer jön vidékről Ibrahimhoz szakállt nyiratni.

„Voltak fenntartásaim, és a menekültválság miatt sok ember előítéletes Ibrahimmal szemben is, de mondhatom, hogy az elmúlt egy évben lassan barátság szövődött közöttünk”, meséli a rapper.

Ibrahimról a 444.hu készített riportfilmet, amely itt megtekinthető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp