10 éves palesztin kislány a propaganda frontvonalában

Már 5 éves korától kezdve használják különböző propaganda célokra Dzsihád Jannát, aki saját Facebook, Twitter és Snapchat oldalán hirdeti, milyen „álnok és elnyomó nemzet Izrael”.

A 10 születésnapján áprilisban ünneplő Dzsihád Janna a Tamimi klán tagja. A közösség leghírhedtebb tagja az az Ahlam Tamimi, aki 2001-ben öngyilkos merényletet szervezett a jeruzsálemi Sbarro étterem ellen. A támadásban 15 ember meghalt, köztük 7 gyerek. A brutális vérfürdő után Ahlam Tamimi-t a palesztin tévécsatornák hősként ünnepelték. A nőt 2011-ben engedték szabadon abban a tömeges fogolycsere keretében, amelyet az izraeli katona, Gilad Shalit kiszabadításáért eszközöltek.

Ahlam Tamimi
Ahlam Tamimi

A 10 éves Dzsihád Janna Nabi Saleh városában lakik és rendszeresen részt vesz a különböző izraelellenes megmozdulásokon. Az Independent arról ír, hogy a kislányt leginkább nagybátyja, Bilal Tamimi inspirálta újságírói pályáján.

Mióta unokatestvére, Musztafa Tamimi és nagybátyja, Rushdie Tamimi is meghalt az izraeli légicsapásokban, Janna arra tette az életét, hogy egész Izraelt bejárva az anyukája Iphone-jával különböző felvételeket és riportokat készítsen.

http://www.youtube.com/watch?v=qJNXEB-tRf4

 

http://www.youtube.com/watch?v=XKR9tNeubAg

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp