Érdemes a diákokat kihozni a komfort zónájukból! Közös rap dal a tolerancia jegyében

A tolerancia és a párbeszéd jegyében született az a közös rap dal, amelyet 3 iskola diákjai készítettek Horváth Kristóf Színész Bob és Beck Zoli (30Y) segítségével! A dalhoz videó is készült, amely bizonyítja, hogy az együttműködés üdítő színfoltot vihet az oktatási rendszerbe, és olyan élményekkel gazdagíthatják az érintett tanulókat, melyre emlékezni fognak a későbbiekben is.

A rap dal és a videó a Közös Nevező Oktatási Program keretében készült. A program célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen különböző kulturális, szociális, vallási hátterű oktatási intézmények pedagógusainak és diákjainak, hogy közös projekteket valósítsanak meg, ezáltal hidakat építve a társadalom különböző szegmenseit képviselő iskolák közt.

A programban a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a Tevan Alapítvány, az Uccu Alapítvány, a Haver Alapítvány és a Centropa Alapítvány működött közre.

A Program kezdetén januárban a résztvevő pedagógusok egy szeminárium keretében találkoztak Budapesten, A háromnapos szemináriumon 37 pedagógus vett részt 13 városból illetve településről országszerte. A szeminárium során a szervezők olyan együttműködési lehetőségeket kínáltak fel a pedagógusok számára, melyek a diákok számára izgalmasak lehetnek.

A Közös Nevező Oktatási Program szervezői, illetve a programban részt vevő tanárok hisznek abban, hogy érdemes a diákokat kihozni a komfort zónájukból, érdemes olyan interaktív oktatási programokba bevonni őket, melynek eredményeképpen saját közvetlen környezetüknél messzebbre látnak majd, megismerkedhetnek más élethelyzetben és körülmények között élő kortársaikkal, és a világot a leegyszerűsítések helyett a maguk összetettségében tudják majd vizsgálni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp