Ortodox lányok rappelnek titokban! Videó

Szokatlan felvételt készített két ortodox zsidó lány, amely fel is került az internetre. Egy kamera előtt rappelnek, ami már csak azért is meglepő, mert az ortodox zsidó szokások általában tiltják, hogy a nők énekeljenek férfiak előtt.

A lányok egy ortodox szűrővizsgálatról , a Dor Yeshorimról, énekelnek a felvételen, amely házasságot tervező párok számára segít kiszűrni a genetikai betegségek kockázatait.

„Megtudjuk, passzolunk-e, ha megcsináljuk ezt a tesztet / és ha a válasz igen, akkor jó parti vagyok, tényleg”, mondják a lányok a rapszám elején.

Ezek után az rapperek a jövőbeni kilátásaikról, életükről énekelnek, a elkövetkező terhességeikről, arról, hogy egy olcsó lakásban laknak majd legalább 3 gyerekkel, mialatt a férjük majd folytatja vallási tanulmányait, és így élnek majd, míg 120 évesen meg nem halnak.

„És a Dor Yeshorimnak köszönhetően így élünk majd teljes életet, amelyet Istennek szentelünk” – fejezik be a dalt végül a rapperek.

Az internetezők jól fogadták a videót, ám a genetikai szűrvizsgálatokat végző cég már kevésbé.

„Felháborítónak tartjuk a videót”, mondja Chaim Brown, a Dor Yeshorim marketing igazgatója. Szerinte teljesen más célt szolgál az a non-profit tevékenység, amelyet végeznek. Brown azt is elmondta, hogy a lányok kapcsolatba léptek velük múlt hét szerdán, és azt állították, hogy egy barátjuk tette fel a videót az engedélyük nélkül, és ez őket is felháborítja.

Brown nem árulta el sem a lányok nevét, sem az iskolát, ahol a felvétel készült.

 

http://www.youtube.com/watch?v=mFtODVaF4pc

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp