Az izraeli nagykövet nem akarta Vonával nézni a válogatott meccsét

“Akkor ki is a kirekesztő? Ott ül egy gyönyörű nő, s egy édes gyermek mellett, és innen elültette magát? Ez nem ember!”, írta egy jobbikos képviselő kommentjében.

Múlt pénteken több politikus is élőben nézte a magyar válogatott EB előtti utolsó hazai, felkészülési meccsét. Orbán Viktor például Polt Péter legfőbb ügyésszel nevette, kacagta, mókázta végig a meccset, Vona Gábor pedig, aki családjával érkezett a meccsre, Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete mellett nézte a meccset.

Azt gondolná az ember, hogy alapvetően nincs ezzel semmi gond, két politikus nézi a meccset, ám egyikük mégsem gondolta így. Legalábbis Vona Gábor szombat esti Facebook-posztjában azt írja:

„Tegnap a magyar labdarúgó válogatott mérkőzését Benedekkel és Krisztával közösen néztük meg. Valószínűleg egy szervezési figyelmetlenség miatt egymás mellé ültettek bennünket és az izraeli nagykövetet. A sajtóban megjelent kép jól mutatja, hogy a helyzet nagyon zavarta a nagykövetet, aki a szervezők segítségét kérte és még a mérkőzés megkezdése előtt elült onnan. Mi tudomást sem vettünk az esetről, hiszen számunkra ez egy sportrendezvény és egy családi esemény volt, amin nincs helye sem a politikának, sem a sértődősdinek. A csapat egyébként az első félidőben remek teljesítményt nyújtott a nagyon erős elefántcsontparti válogatott ellen. A döntetlent biztató eredménynek tartom, és már nagyon várom június 14-ét.”

Vona Gábor és Ilan Mor izraeli nagykövet a Magyarország-Elefántcsontpart mérkőzésen, fotó: Huszti István
Vona Gábor és Ilan Mor izraeli nagykövet a Magyarország-Elefántcsontpart mérkőzésen, fotó: Huszti István

A legnagyobb erkölcsi iránymutatás végül a Jobbik veszprémi országgyűlési képviselőjelöltjétől, Varga-Damm Andreától érkezett, aki a Facebook-poszthoz fűzött kommenjében ezt írta:

“Akkor ki is a kirekesztő? Ott ül egy gyönyörű nő, s egy édes gyermek mellett, és innen elültette magát? Ez nem ember! Ez éppen elég ahhoz, hogy azt mondjuk, elegünk van a gyűlöletükből. Ha azt akarják, hogy szeressük őket, bizonyitsák, hogy érdemesek rá.(…)”

A teljes cikk itt olvasható

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp