Keresztény és zsidó gyerekek fociztak együtt a toleranciáért – KÉPEK!

Tolerancia Kupát rendezett múlt hét vasárnap a Mazsihisz, ahol evangélikus, katolikus, zsidó és a Hit Gyülekezetéhez tartozó 13 éves fiúk mérkőztek meg egymással a focipályán. A meccsek elején minden focista kapott egy sípot, melynek megfújása az előítéletektől való megszabadulást szimbolizálta, és a vallások közötti türelem fontosságára hívta fel a figyelmet. „Fontos, hogy a gyerekek megismerjenek más közösségeket is, hiszen erre az iskolákban nem nyílik elegendő alkalom” – mondta a Mazsihisz focicsapatának edzője és az esemény szellemi gazdája, Beer György. – „A sport és a kultúra azonban bevonzza a közönséget”. Elmondása szerint azért választották a 13 éves korosztályt, mert ők már nyitottak annyira szellemileg, hogy megértsék az esemény jelentőségét.

A kupa szervezői minden felekezetet megkerestek és bár akadt olyan eset, amikor elutasító választ kaptak, de az egyházak képviselőinek nagyrésze nyitott volt az eseményre. “A zsidó csapat érdekessége, hogy bár túlnyomórészt zsidó gyerekek alkotják, található köztük roma játékos is, így ez a csapat önmagában is a sokszínűséget képviseli” – mondta Beer György.

A rendezvényt Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyitotta meg, aki elmondta: szeretnék, ha rendszeresen sor kerülhetne ilyen mérkőzésekre. Az egésznapos rendezvényen a Mazsihisz gondoskodott meleg ételről, így mindenki kipróbálhatta, milyen az igazi kóser konyha.

A játék egészen a délutáni órákig tartott, amikor végül kihirdették az eredményt: harmadik helyen végzett a Fasori Evangélikus Gimnázium, második lett a Mazsihisz csapata, a nyertes pedig a Hit Gyülekezete lett.

(fotók: Rubin Eszter Ráhel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp