Rekordáron kelt el az imádkozó Hitlert ábrázoló botrányos szobor

Az alkotó esetében rekordnak számító összegért, 17,2 millió dollárért (4,8 milliárd forintért) kelt el Maurizio Cattelan olasz művész Hitlert imára kulcsolt kézzel, térdelve ábrázoló, viaszból és gyantából készült szobra a Christie’s vasárnapi, Bound to Fail (Bukásra ítélve) című, New Yorkban tartott aukcióján.

Az 55 éves Cattelan korábbi legdrágább viaszszobra 7,9 millió dollárért (2,1 milliárd forintért) talált vásárlóra. A New York-i Rockefeller palotában megtartott árverésen eredetileg 10-15 millió dollárt (2-4 milliárd forintot) vártak a Him (Ő) című provokatív Hitler-szobor eladásából. Az alkotás azzal hozza zavarba a nézőt, hogy míg hátulról kisfiúnak látszik az alak, elölről nyilvánvalóvá válik, hogy Hitlert ábrázolja.

Senkit sem szándékozom megbántani, nem akarok újabb konfliktust gerjeszteni és nem érdekel a publicitás, csupán azt szeretném, ha tárgyalnánk ezt az imázst vagy tesztelnénk vele a pszichózisunkat – mondta el a művész, akinek alkotásai sokszor vitára késztetik a közönséget.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp