Fogadjunk, hogy nem tudtad! 7 zsidó híresség, akiknek a születési nevén meg fogsz lepődni

Hollywood mindig is a megújulás helyszíne volt, legyen szó akár új külsőről, új kifejezési módról vagy új névről. Néhány híresség saját különleges kamu becenevét viseli, míg mások sokkal megfoghatatlanabbul trükköznek a nevekkel. Minden további felhajtás nélkül, itt van pár zsidó híresség, akiknek a valódi nevén meg fogsz lepődni. 7. Albert Brooks – született: Albert Einstein

Elég hamar világosság vált ennek az amerikai születésű zsidó fiúnak a számára, aki a későbbiekben komikus színész és stand-up humorista szeretett volna lenni, hogy nevet kell változtatnia. Hosszú pályafutása során aztán Brooks a Johnny Carson és a Saturday Night Live kedvencei közé emelkedve szerzett magának hírnevet.

Albert Brooks
Albert Brooks

6. Woody Allen – született: Allen Konigsberg

A híres rendező Woody Allen neve közismert, köszönhetően az olyan bombasikereknek, mint az “Annie Hall” vagy mostanában a “Blue Jasmine”. Allen Brooklynban látott napvilágot, születési neve Konigsberg, erős zsidó kötődéssel, mivel mindkét szülője második generációs zsidó bevándorló.

Woody Allen
Woody Allen

5. Larry King – született: Lawrence Harvey Zeigler

Szintén brooklyni bennszülött a népszerű késő esti beszélgetős show-műsor házigazdája. King 1933-ban született ortodox zsidó családban, akik Oroszországból emigráltak az Egyesült Államokba.

Larry King
Larry King

4. Bea Arthur – született: Bernice Frankel

Mindenki kedvenc “Golden Girl”-je 1926 májusában született New Yorkban, másodikként három lánytestvér között egy zsidó családban. Zsidó kislányként nőtt fel a marylandi Cambridge-ben, ahol –  a Zsidó Női Archívum szerint – Frankelt saját kortársaitól érték antiszemita atrocitások.

Bea Arthur
Bea Arthur

3. Natalie Portman – született: Natalie Herschlag

A mindenki által jól ismert alakításait – Anakin Skywalker szerelmét a “Csillagok Háborúja” legújabb részeiben, vagy a “Fekete hattyú” lelkibeteg, tehetséges és végül kudarcra ítélt primadonna balerináját – Portman a nagymamája nevén valósította meg. Az 1981-ben Jeruzsálemben született művész valószínűleg a legismertebb zsidó színésznő manapság, ami egyszerre áldás és átok. “Minden zsidó szerep nekem jut”, nyilatkozta a színésznő tavaly novemberben a Marie Claire-nek.

Natalie Portman
Natalie Portman

2. Harry Houdini – született: Erich Weisz

A világhírű mágus és szabaduló-művész 1874-ben Budapesten látta meg a napvilágot, annak ellenére, hogy évekig azt állította, Wisconsinban született, ahová a családja később költözött. Heten voltak testvérek, édesapjuk pedig rabbi volt.

Harry Houdini
Harry Houdini

1. Gene Simmons – született: Chaim Witz

A ’70-es évek KISS nevű rockbandájának későbbi alapítója, Simmons valójában 1949-ben született az izraeli Haifán. Gyermekkora nagy részében egyedülálló édesanyja, Flora, a magyar származású holokauszt-túlélő nevelte, akinek családja a náci koncentrációs táborokban pusztult el. Simmons és édesanyja végül New Yorkba költözött, ahol Simmons megtanult angolul és elkezdett érdeklődni a zenei világ iránt.

Gene Simmons
Gene Simmons

Forrás: jspace.com

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp