Halála előtt még hazaüzent a meggyilkolt izraeli

Napokon keresztül hívogatta a helyi rendőrkapitányságot annak az izraeli férfinak az apja, akit a múlt hét előtti héten gyilkoltak meg Tiszakécskén, mindig továbbkapcsolták, de senki nem beszélt angolul, senkivel nem tudott kommunikálni.

Április 30-án, egy romos házban találták meg annak az izraeli férfinek a holttestét, akit előtte egy héten át kerestek Tiszakécskén. A meggyilkolt férfi és családja korábban is állandóan tartották a kapcsolatot egy ingyenes üzenetküldő programon, volt, hogy szinte percenként megírta, épp hol van és mit csinál. Abból a buszmegállóból is többször írt családjának, ahol több éjszakát is eltöltött.

A tiszakécskei gyilkosság helyszíne
A tiszakécskei gyilkosság helyszíne

A meggyilkolt Ofir Gross apja április 21-én csütörtökön este 8 órakor kapott utoljára üzenetet a fiától, ami azért különös, mert a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint másnap, április 22-én este gyilkolták meg. Arról, hogy mi történt a köztes 24 órában egyelőre nem lehet tudni. Ahogy arról sem, hogy a tettesek hogyan vették rá a férfit arra, hogy a biztonságos buszmegállóból velük menjen az elhagyatott épületbe. A hvg.hu információi szerint a férfi utolsó üzenete nyugtalanító tartalmú volt.

A hvg.hu meg nem nevezett forrása szerint a férfi apja rögtön aggódni kezdett, amint az üzenetek nem jöttek, éppen azért, mert előtte szinte állandóan kommunikáltak. Ofirnak egyik testvére is írt egy üzenetet, amelyben arra kérte, menjen haza Izraelbe és próbálja újratervezni az utazását. Az apa másnap kezdte el hívogatni a magyar rendőrséget, hiszen azt is pontosan tudta, hogy hol járt utoljára a fia, de senki nem tudott neki segíteni. Azt mondta, mindig továbbkapcsolták, de senki nem beszélt angolul, senkivel nem tudott kommunikálni.

A lap úgy tudja, április 23-án szombaton mégis kiment egy rendőrjárőr a buszmegállóhoz, a tiszakécskei vasúti pályaudvarral szemben, ahol utoljára látták Ofirt és a rendőrök megkérdeztek több a környéken dolgozó helyit is arról, mikor látták utoljára a férfit. A holttestet mégis csak egy héttel később találták meg az Arany János utcai romos épületben, a törmelék alatt. Az apa elbeszélése alapján ez az épület alig 100-200 méterre van onnan, ahonnan a fiáról utoljára hírt kaptak.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp