Téglákkal verték agyon gyilkosai az izraeli vándort

Rablógyilkosság áldozata lett a 40 éves izraeli férfi Tiszakécskén – derült ki a Bács-Kiskun megyei Főügyészség hétfőn kiadott közleményéből. Mindkét elkövetőt előzetesbe helyezték.

A 40 éves Ofir Gross egyedül járta a világot, általában nomád módon sátorban vagy olcsó szálláshelyeken aludt. Utoljára április 24-én kora délután Tiszakécske egyik éttermében látták. Úgy tudták, Debrecenbe indult. Azóta nem adott életjelet magáról, a családja minden fórumot megmozgatott, hogy nyomára bukkanjon.

Vasárnap hajnalban jelentette a magyar rendőrség, hogy szombat este egy tiszakécskei házban, – a Jerusalem Post értesülése szerint egy erdőben –  egy halott férfira bukkantak, akit nagy valószínűséggel meggyilkoltak.

Az ügyészség közlése szerint a 21 és 19 éves Kocsérról és Lakitelekről származó, de Tiszakécskén élő férfiak április 22-én este egy romos ház udvarán az ott talált téglákkal verték agyon a hálózsákjában fekvő izraeli férfit azért, hogy értékeit megszerezzék. Miután a férfi meghalt, elvették két mobiltelefonját, laptopját és pénzét. A holttestet a ház romos melléképületébe húzták és törmelékkel betakarták.

Ofir Gross
Ofir Gross

Az egyik telefont és a laptopot az egyik gyilkos eladta. A másik telefont, illetve az áldozat sátrát és hátizsákját az elkövetők elásták. Mint arról a beszámoltunk: az izraeli férfi holttestét április 30-án fedezték fel a rendőrök, miután már napok óta eltűntként keresték. Még aznap elfogták a gyilkosság gyanúsítottjait is.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp