Támogasd a menekülteket! – Vásárolj képeket egy nemzetközi kiállításon

Pészach alkalmából adománygyűjtéssel egybekötött nemzetközi kiállítás nyílt a menekültekről a Rágalmazásellenes Liga és a Creative Action Network összefogásával.

A héten ünnepeljük Pészachot, amikor a zsidók világszerte újra elmesélik az egyiptomi kivonulás történetét. Sajnos a történet ma is aktuális, hiszen a második világháború óta bekövetkezett legnagyobb menekültválsággal kell szembenéznünk.

Nagyjából 60 millió háború és kivégzés elől menekülő ember van jelenleg úton, körülbelül annyian, mint annak idején őseink. Mivel a legtöbb állam és ország figyelmen kívül hagyja a nemzetközi egyezményeket, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy legalább az egyén őrizze meg együttérzését, emberségét a gyengékkel szemben.

Ezért a Creative Action Network és a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) művészeket kért fel a világ minden tájáról, hogy meséljenek történeteket bármely korszakból és helyről a maguk nyelvén a menekültekről.

„Pészach története arról szól, hogy a zsidók idegen helyen kerestek menedéket. A Rágalmazás-ellenes Liga kiáll azokért az emberekért, akiket súlyos erőszak ért, és nem csupán azért, mert ez így helyes, hanem azért is, mert egyszer mi is idegenek voltunk. A művészet segít leginkább átéreznünk, min mehetnek keresztül a menekültek”, mondta Jonathan A. Greenblatt, a Rágalmazás-ellenes Liga ügyvezetője.

A kiállítást április 26-án nyitották meg egy új online galériában, ahol már 50 művész alkotása látható többek között Costa Ricáról, Kanadából, Romániából, Írországból, Olaszországból, Etiópiából, Görögországból és az Egyesült Államokból.

Minden kiállított képet meg lehet vásárolni, és a bevétel egy részével a művészek az ADL-t támogatják, amely folyamatosan segíti a menekülteket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp