Öt érdekesség Barbra Streisandról

Barbra Streisand a világ egyik legnépszerűbb énekese, számos díjjal elismert színésznője, aki zenészként, előadóként, rendezőként és producerként is előkelő helyet harcolt ki magának Hollywood-ban. Ám Streisand nem csupán egy sztár, hanem elkötelezett cionista és egy gyönyörű brooklyni zsidó lány, ráadásul ma ünnepli a születésnapját! Mazl tov!

1.      Az elveszett “A” betű

Eredetileg Barbara volt a keresztneve, 18 évesen ő maga változtatta meg Barbrára a nevét, és komolyan elkezdett azon munkálkodni, hogy ne csupán énekes, hanem színésznő is váljék belőle. Streisand mindig híres volt arról, hogy iszonyú lámpaláza van minden egyes alkalommal, ha színpadon kell énekelnie.

2.   Családi ügyek

Barbra fia, Jason, aki az édesanyja számos munkájában felbukkan, a színész-énekesnő Elliott Goulddal kötött házasságából született. Elliott Gould szerepelt többek között Robert Altman M.A.S.H vagy Steven Soderbergh Ocean’s Eleven című filmjében.

3.   Barbra virágai

Barbra híres duettje, a Neil Diamonddal előadott „You Don’t Bring Me Flowers” egy évek óta tartó barátság eredménye. Streisand és Diamond együtt járt középiskolába és egy iskolai kórusban szerepeltek.

Barbra és Neil

Barbra és Neil

2. Oh, Kanada!

Barbrát majdnem Kanada firs lady-je lett. 1969-ben viszonya lett a kanadai miniszterelnökkel, Pierre Trudeau-val, és a politikus meg is kérte a kezét. Streisand olyan komolyan vette a leánykérést, hogy franciául is elkezdett tanulni, de végül mégsem ment a férfihoz feleségül.

Barbra és Pierre
Barbra és Pierre

1. A rekorder

A Yentl-lel Barbra lett az első olyan nő, aki társírója, producere, rendezője és főszereplője is volt egy filmnek. Streisand volt szintén az első zeneszerző is, aki a legjobb dal kategóriában Oscar díjat nyert. Az elismerést a Csillag születik című filmje „Evergreen” nevű számáért kapta. Továbbá ő az egyetlen művész, aki az Oscar díjon kívül kapott Grammy, Emmy, Tony, Cable Ace Díjat, Peabody Díjat és az Amerikai Film Intézet Életmű Díját.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp