Kertész Imrét pénteken temetik a Fiumei úti Sírkertben

Kertész Imre temetése április 22-én, pénteken, délután 3 órakor lesz a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. A család arra kéri a résztvevőket, egyetlen szál virággal fejezzék ki gyászukat, közölte a Népszabadság és a Magyar Nemzet. 

„Mindig volt egy titkos életem, s mindig az volt az igazi”, áll a Nobel-díjas író özvegyének közleményében. A temetés április 22-én lesz zenével és irodalommal. A feleség, Kertész Magda Spiró Györgyöt és Esterházy Pétert kérte fel a búcsúztatásra, amelyet mindketten elvállaltak.

A szertartás lebonyolításában az özvegy egyelőre nem kérte sem a nagy író kiadójának, a Magvetőnek a segítségét, sem az államét, jóllehet a legrangosabb díjak tulajdonosainak jár az állami temetés. Ez nemcsak anyagi segítséget jelent az érintett család számára, hanem főként logisztikait, hiszen hírességek eseté­ben nehézkes megoldani a külföldi vendégek, a közjogi méltóságok, az ismert személyek és a civilek érkeztetését, biztonságos ki- és bejutását, a közlekedés zökkenőmentességét és a sajtó munkájának elősegítését.

A temetés időzítése érdekes, jegyzi meg a Népszabadság, ugyanis péntek délután már zajlik majd a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, így várhatóan sok szakmabeli nem fog tudni résztvenni a szertartáson. Illetve április 22-én, pénteken lesz az egyik legnagyobb zsidó ünnep, a Pészach első estje, amely azt is megnehezíti, hogy zsidó közéleti személyiségek eljussanak a temetésre.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp