Fűszeres marokkói hal

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A fűszeres marokkói hal egy nagyszerű étel, akár hidegen vagy melegen is fogyasztható. Forrón, kenyérrel és valamilyen csípős mártással is tálalható. A fűszeres marokkói hal kiváló sabbati vacsora, de bármilyen alkalomra, elő- vagy főételként is megteszi. Ha valakinek nem kedvence a csípős, borsos-paprikás körítés, válthat a jóval enyhébb szibaritaszószok valamelyikére. Ízlés szerint bármilyen halból, például lazacból, de lepényhalból is készülhet.

Előkészítés: körülbelül 35 perc, 
Sütés-főzés: körülbelül 30 perc,
Mennyiség: körülbelül 90 dkg (4-6 személy részére)

Nehézségi szint: könnyű

Hozzávalók:
½ csomó apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál római kömény
½ teáskanál cayenne-i bors
Só és bors tetszés szerint
90 deka szeletelt tőkehal, lazac, tengeri sügér vagy lepényhal
4 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
½ teáskanál csípős paprika kivonat
2 evőkanál paradicsompüré
¾ kiló paradicsom, vékonyra szeletelve

Elkészítés
1. Keverd össze a petrezselymet egy kis, pürévé nyomott fokhagymával.

2. A petrezselyemkeverék felét tedd egy tálba. Adj hozzá római köményt, sót, borsot és cayenne-i borsot, majd keverd össze. Szórd a fűszerkeveréket a halszeletekre és pácold 30–60 percig.

3. Öntsd az olívaolajat egy fazékba és melegítsd fel. Add hozzá a hagymát, a csípős paprikát és a felszeletelt hagymát. Süsd a keveréket körülbelül 5 percig, amíg a hagyma áttetsző lesz. Add hozzá a maradék petrezselyemkeveréket, a paradicsompürét, majd a paradicsomot.

4. Tegyél halszelete(ke)t a fazékba egy rétegben, a fűszeres pác legyen felül. Tedd rá a fedőt és főzd 15 percig.

5. Vedd ki a halat. Melegítsd tovább a mártást nagy lángon, körülbelül 10 percig. Öntsd a halra és kész is vagy.

Fel is szolgálhatod!

Gluténmentes

Jó étvágyat!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp