10 nap Izraelben. Egy felejthetetlen utazás.

Egy felfedezés, melynek során megismerhetünk egy új kultúrát, egy országot, egy népet és egy vallást. Utazás, melynek keretében bejárhatjuk Izraelt. A Taglit-Birthright út célja, hogy minden zsidó származású fiatal legalább egyszer eljusson Izraelbe. Regisztrálj május 1-ig! Egy felfedezés, melynek során megismerhetünk egy új kultúrát, egy országot, egy népet és egy vallást. Utazás, melynek keretében bejárhatjuk Izraelt a libanoni határtól, Tel-Avivon át Eilatig, a Földközi-tengertől a Holt-tengerig, a sivatagtól a magas hegyekig, a csendes kibuctól a nyüzsgő városig.

A Taglit-Birthright ajándékútra mindenki jogosult, aki már betöltötte a 18. életévét, de még nincs 27 éves,  és a 18. életéve felett nem vett részt több mint három hónapos szervezett úton Izraelben, és  legalább egy zsidó nagyszülővel rendelkezik, melyet igazolni is tud.

A program alapítóinak és adományozóinak egy közös célja van: minden zsidó származású fiatal, a világ minden részéből legalább egyszer eljuthasson Izraelbe.

Kedvcsinálónak pedig álljon itt pár rövid élménybeszámoló korábbi résztvevőktől:

“Számomra a Taglit út során a legmeghatározóbb élmény Jeruzsálem volt.  Az embernek akarva akaratlanul van egy elképzelése a városról, a történelemtanulmányok vagy a hírek nyomot hagynak. Az a három nap, amit ott töltöttünk, tele volt új, erőteljes benyomással, amit kár lenne néhány középszerű jelzővel illetni, mert csak rontana a varázsán. Látni kell, átélni kell, és megpróbálni megérteni.” (Bálint, 2015. nyári csoport)

“Az egész 10 napos út egy nagyon jó és felejthetetlen élmény volt, hisz alapból az, hogy negyven tök ismeretlennel utazom el 2000 km-re, elég izgalmas. Kiemelkedően jó volt a beduinsátorban alvás és a tevegelés a sivatagban, amit nem hiszem, hogy bármikor megtapasztaltam volna, ha nem megyek Taglitra.” (Dóra, 2015. téli csoport)

“Nagyon örülök, hogy része lehetek ennek a folyamatnak, hogy láthatom, hogyan kerülnek zsidóságukhoz egyre közelebb a fiatalok izraeli útjuk során, és nemcsak, hogy láthatom, hozzá is tudom őket segíteni. Őszintén szólva a Taglit egy olajozott kerékpár, és én csak szeptember óta „kormányozom”, de már több száz lelkes fiatalt megismerhettem, akik alig várják, hogy útnak indulhassanak.” (Vivi, a Taglit program magyarországi koordinátora, maga is korábbi résztvevő)

A magyarországi fiatalok a budapesti Szochnut (The Jewish Agency for Israel) irodáján keresztül tudnak a Taglit útra jelentkezni.
Ha regisztrálni szeretnél, kattints ide, ha bármilyen kérdésed van, írj nekünk: taglitcoordinator@gmail.com címre.

A 2016-os nyári utakra a regisztráció határideje május 1.

Gyere velünk Izraelbe 🙂

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp