Steven Spielberg egy kikeresztelkedett zsidó pápáról forgat filmet

Steven Spielberg IX. Piusz pápáról forgat filmet, Edgardo Mortara elrablása címmel. A történet szerint Piusz egy zsidó kisfiú volt, akit elszakítottak a családjától, hogy keresztényként nőjön fel. A főszerepet Mark Rylance alakítja, aki Spielberg előző, a Kémek hídja c. filmjében nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

A rendező az Amblin Entertainment számára forgatja a The Kidnapping Of Edgardo Mortara (Edgardo Mortara elrablása) című produkciót. A forgatókönyvet Tony Kushner írja a Pulitzer-díjas David Kertzner könyvéből.

Kertzner 1997-ben kiadott könyve egy bolognai zsidó fiú történetét idézi fel 1858-ból, akit titokban megkereszteltek és elszakítottak a családjától, hogy keresztényként nőjön fel. A fiukért küzdő szülők harca egy nagyobb politikai játszma részévé vált, amelyben a pápasággal a demokráciáért és Itália egyesítésért küzdők álltak szemben.

A fimben Mark Rylance alakítja IX. Piuszt
A fimben Mark Rylance alakítja IX. Piuszt

Spielbergnek legutóbb a Kémek hídja című hidegháborús drámáját mutatták be a mozik, ebben szerepelt Mark Rylance, aki játékáért a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta az amerikai filmakadémiától.

A Kidnapping Of Edgardo Mortara forgatása a jövő év elején kezdődik, a film várhatóan 2017 végén jut el a mozikba.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp