Az izraeli nagykövetség bojkottálja a Magyar Hírlapot Bayer Zsolt miatt

Lemondja előfizetését Izrael Államának Nagykövetsége a Magyar Hírlapra az ott rendszeresen megjelenő antiszemita írások miatt, amelyeket Bayer Zsolt publikál Tűrhetetlen című cikksorozatában, derült ki a szombat.org-hoz is eljutatott levélből. Ilan Mor izraeli nagykövet egyben levelet is írt a lap főszerkesztőjének, amelyben azt írja:  „ami valóban tűrhetetlen, az a tény, hogy ezek a publikációk gondosan kimunkált történelem-tisztogató megjegyzéseket tartalmaznak, a lap olvasóinak egy „alternatív történelmet” mutatva be, amely a Holokauszt, a SOÁ igaz történetének eltorzításához vezet.

Ami valóban tűrhetetlen, az a világos tény, hogy ezek az írások nyíltan antiszemita nézeteket népszerűsítenek, valamint a zsidó nép és Izrael Állam ellen bujtogatnak. (lásd például a 10. és a 14. számú cikket).”

Bayer Zsolt
Bayer Zsolt

Szintén elfogadhatatlan tartja a nagykövet, hogy Bayer Zsolt azzal vádolja a zsidó népet, hogy az valamennyi nem zsidóra ráerőlteti a Soában elvesztett áldozatai és/vagy akkoriban sérelmet szenvedettek emlékezetét és  így – állítólag –  elhomályosítják a történelem más mártírjainak emlékezetét. „Ez a Bayer úr cikkeiben megjelenő „versengő áldozatiság” vagy „fájdalom-versengés” (amint azt a francia filozófus, Bernard Henry-Lévy megfogalmazta), a számos szakértő és politikus által néven nevezett modern antiszemitizmushoz sorolható”, írja Ila Mor.

A nagykövet teljes mértékben elfogadhatatlannak találja ezeket a cikkeket, melyek nemcsak relativizálják a Soát, hanem általánosító és hamis vádakat fogalmaznak meg a magyar zsidósággal szemben, mintha ők volnának vádolhatók a 20. század magyar tragédiáiért.

Széles Gábor, a lap tulajdonosa
Széles Gábor, a lap tulajdonosa

Szerinte ráadásul Bayer feltételezései, hamis vádjai a zsidó nép és Izrael Állam – a zsidó állam – ellen, nem csak valótlanok és félrevezetők, hanem teljes ellentmondásban állnak Magyarország Kormányának hivatalos megnyilatkozásaival és álláspontjával, melyek a barátság és együttműködés politikáját hirdetik Izrael Államával.

Ezért a nagykövetség lemondja a napilap előfizetését a tegnapi nappal. 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp